Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2014 16:53 - Истинските прародители на човешкият род
Автор: tres1 Категория: История   
Прочетен: 2361 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 07.06.2014 17:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сензация: генетиката разкри истинските прародители на човешкия род!?
Човекът е плод на любовта между женско шимпанзе и прасе – това скандално предположение представи едно от светилата на световната генетика
Сензационното изявление на д-р Юджийн Маккарти, специалист по генетика от университета на Джорджия, че човекът е кръстоска на шимпанзе със свиня, неочаквано дава обяснение на някои „чисто човешки“ черти, коментират интернет потребители с чувство за хумор. Вече няма защо да се притесняваме от свинщината наоколо, както и от това, че ни правят постоянно на маймуни – това било вродено на човеците!?

Напълно сериозно ученият разкрива, че доколкото хората имат много общо с шимпанзета, в човешкия генотип присъстват елементи, които липсват у приматите.

image

Сензация: любовта на свиня и шимпанзе е родила човека!?

Д-р Маккарти смята, че тези черти вероятно са в резултат на кръстоска още в зората на времето. Само едно животно притежава онези характеристики, отличаващи хората от техните братовчеди – приматите и това е най-обикновеното прасе.

Д-р Маккарти развива своята изумителна хипотеза в статия, публикувана на своя сайт. Генетикът подчертава, че това е само хипотеза, но може да се намерят изумителни доказателства в нейна полза.

Шимпанзетата са най-близките роднини на човешкия род и за това има генетични доказателства. Въпреки приликите, има голям брой анатомични разлики между двата вида, посочва д-р Маккарти. Някои човешки характеристики, като неокосмената кожа, подкожните мазнини, светлите очи и чувствени мигли, са присъщи на прасето.

Има и някои не толкова очевидни, но мистериозни прилики между човека и свинята в органите, пише Daily Mail. Всъщност, сърдечни клапи и кожа от прасе, се използват отдавна в медицината, поради тяхната абсолютна съвместимост с човешкия организъм.

Според д-р Маккарти, вероятно човекът е резултат на многократно „обратно кръстосване“ на това потомство с приматите, тъй като човекът повече прилича на шимпанзе, отколкото на прасе. Според светилото на генетиката, хибридът между шимпанзе и прасе би станал устойчив, и би могъл да създаде това, което наричаме днес човек.


Невероятна хипотеза за произхода на човечеството



Д-р Юджийн Маккарти, известен специалист по генетика, е направил сензационна научна хипотеза - че човекът е кръстоска между женско шимпанзе и прасе /шопар/...
Тази теория изглежда не по-малко логична и вероятна от библейската, например. Може да си представим как древният млад Шопар си е харесал и оплодил симпатичната маймунка Шимпанзе... Родили им се... свинемаймунки. Те пък са се любили с други маймуни и т. н. 
Аз ще направя още по-смела хипотеза. Възможно е в тази верига да са се включили и други животни - някое магаре, някоя коза, някой лъв, някоя мечка, някой вълк, някоя овца, някой кон, някоя лисица... Иначе как да си обясним появата на странни митични същества като кентавъра /с човешки образ и конско тяло/, сатирите /хора с кози копита и рога/, минотавъра /получовек-полубик/, върколаците /хора-вълци/ и т. н.? Подобни същества има в митологиите на много народи... На място ще си дойдат и част от зодиакалните знаци...
Така може да си обясним логично доста първобитни, животински черти в човешката природа /порода/. Очевидно е, че животинското преобладава у повечето хора и народи. Страстите надделяват над здравия разум. Човешката цивилизация е изградена - чрез жестоки, кръвожадни убийства, грабежи, войни - върху кръвта и костите на милиарди изтребени хора и животни...
Маймунското, свинското, кучешкото, вълчето, лисичето, магарешкото, овчето... са характерни белези на съвременните хора, колкото и да се прикриват лицемерно...
Явно е, че между хората и животните има доста и повече прилики, подобия, отколкото различия...
Не е ли време да признаем, че животните са наши роднини и равноправни наши съжители на Земята?...
Да, животните са човекоподобни...
Ние сме човеци - и нищо животинско не ни е чуждо...
 



Гласувай:
2



1. tres1 - смях
07.06.2014 16:55
Това е най-хубавото в статията - смеха, а смехът е здраве. Според мен трябва да сме благодарни на д-р Юджийн Вучков за индиректните грижи които полага за нашето здраве, след като нашата родна систем натоварена с тази задача/здравеопазването де/ е меко казано кръстоска между медуза и носорог.
Това в което не съм сигурен е дали носорога е бил мъжки или женски. Иначе резултата е фантастичен - рогата /с разни съсловни организацийки/, дебелокожа/гьонсурат/,с напълно неясни уж полупрозрачни цели и възможности, и опасно ефективна /почти като концлагерите на смъртта/.
цитирай
2. metlichina - усмихна ме...
18.06.2014 23:40
усмивка и за теб, от сърце..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tres1
Категория: История
Прочетен: 986611
Постинги: 443
Коментари: 652
Гласове: 1745
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930