Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2012 23:11 - Кои са били Палестинските скити и гети -Скитопол (Scythopol)
Автор: tres1 Категория: История   
Прочетен: 7665 Коментари: 14 Гласове:
13

Последна промяна: 08.08.2013 21:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Българите в Библейските земи, времена и действия - една подтискана повест на нашето минало. Защо Йеромонах Спиридон пише различна Българска история от тази на "учените" от БАН? Защо едва на Петдесятница, учениците на Исус проговорили на "чуждия еврейски език"? (Деяния, 2:5-12) А, защо единствения човек, за когото в Библията е писано, при това-два пъти, че е роден с руси коси и светли очи е .... Давид? Хм! Едно-по-едно! :))) Skitopol?! In Palestine?! - Yes, indeed!

Нашите деди - Траките пътешествали и живели в продължение на хиляди години в земите на Мала Азия, Близкия Изток и Месопотмия. До скоро това ни звучеше повече от неприемливо, дори смешно. Това ставаше по причина на това, че в училищата на Р България, историческата наука отпечатва едни осакатени представи за народност и духовна култура, за приемственост и Цел на народното битие. Заради това никой в Р България не се учудва, че "дивите могнолци" не само са преминали през цяла Евразия през 12-15 век, но и са завладели 60/100 от нея...Нито, че племето Хоса (Whosa) от Южна африка, е "колонизирало" земи в Нигерия, без да познават коня! Нито, че Пътят на коприната започва от Пекин и достига до Лондон....
Но не вярват дори на очите си, когато им се покаже че конните българи са пътували и са се заселвали в земите между Средна Европа и Северна Африка?! - Защо?!
Това изследване не е самоцелно. След като видите множеството преки и косвени доказателства за българските поселения в Евразия, ще осъзнаете не само древността на народа, сред който сте родени
ще осъзнаете, не само великите или нищи духом и силом люде, които са го съставлявали, много от които са прекроявали Историята на Стария свят, на Средновековна и Възрожденска Европа и така и до днес....
Не само това - ще видите не само нашите общи с Вас грешки, слабости и сили и правдини.
Ще осъзнаем и къде се намираме в Целокупния Живот на Човечеството за хиляди години назад и напред!
И, като така, няма да се гневим на Съдбата си (за Турско и Византийско робсто, за Берлин, Ньой и Версай), а ще се хванем здраво за работа, ще се обърнем към своите си нивици, ще започнем да орем, да сеем, да жънем и с Мъдрост, Светлина и Любов, ще направим една малка крачка към Доброто - Ще се смирим, по начина, за който говори Христос, а ще оставим Духа, който бди на нас да се изяви в своя Велик Замисъл и в Святата своя Мощ.
И това няма да ни тежи, няма да е "робство" ("Елате при мене, защото моето иго е леко" - казва Христос).
И няма да се чувстваме ограничени от всичко онова, което днес ни залива, обърква и обезверява.
Ще бъдем по-добри,
ще се изправим с чест, смелост и достойнство, без излишна, парадна гордост и тщестлавие, без улични знамена, клаксони и викове! Без лъкове, без пушки!

Кой вярва най-силно - онзи, който обича!
Онзи, който знае!
Онзи, който може!










Гласувай:
13



1. kagami5 - Много добре, не съм изгледала още ...
29.02.2012 14:06
Много добре, не съм изгледала още цялата поредица, но поздравления! Най-после някой да насочи вниманието и към тези ''странни'' топоними в сърцето на юдеите, които отдавна ми бодат очите.
цитирай
2. xsapience856 - kagami5
01.03.2012 22:01
Точно за тези комплекси ставаше дума... Въпросните топоними съвсем се намират на север от древният Израел. После драги мои сънародници, цял свят знае, че т.нар. "изгубен" израелски род, са част от Ашкенази, и са присъединени отново към израелския род в началото на средновековието. Били са разделени от Персийската империя. И най-после скъпи съотечественици, траките съвсем не са част от израелските племена, но са имали контакти както с египтяни, така и с израелтяни, сирийци, перси и т.н. Да не забравяме и древната култура на Миноа, разположена върху остров Кносос, и изчезнала преди 3500 години след вулканично изригване. Спасените са били малко, а след това следите на минойците напълно са изчезнали. Следите обаче от тяхната култура вече са били пренесени по царствата от средиземноморския басеин и Месопотамия. Има още много, много история, до която вие вероятно не сте стигнали. Вероятно много ви се искат някои ваши исторически интерпретации да станат истина, но светът все пак е разкрил много история още през 18 и 19 век. Нека уважаеми, да запазим здравият си разсъдък, и да спрем онова българско "перпетуум мобиле" на омразата и завистта. Българските древни корени са намерени официално, а антисемитските ви коментари, настроения и нечист език за последните 4 години не ви приближават особено до израелската култура... Не забравяйте, че именно негативната и агресивна костеливост отблъскват останалите!
цитирай
3. tres1 - комплекси
01.03.2012 23:00
До колкото мога да схвана от коментара, който правите kagami5 проявява комплекси към топонимите в сърцето на юдеите или конкретно визирате самите юдеи (по-вероятно второто) Ако правилно схващам словореда на български, става въпрос за "странните" топоними в сърцето на юдея, които бодат ..., но това бихте могли да уточните взаимно. Колкото до историята, която с учтиво менторски и назидателен тон се опитвате да ни покажете, то тя не влиза в конфликт с материалите поднесени от видеоклиповете, защото те вероятно още не показват намерение да са единствените и неоспорими доказателства и факти. Това което се посочва в тях е доста изненадващо както за нашите, така и за вашите драги ми сънародници. С малката разлика, че вашите сънародници или конкретно вие реагирате по явно комплексарски начин. По аналогичен такъв реагираха други наши братя (македонците) независимо, че първи бяха признати за независима самостоятелна държава именно от българската такава. Това да ви подсказва нещо ? Или българското така наречено "перпетуум мобиле" застрашава наученото от преди 2-3 века човешко познание от останалите ни съграждани, но не български вече. Та меко казано това познание спокойно би могло да бъде осъвременнявано или оспорвано (както предпочетете). Колкото до самочуствието на юдеите ще ви предложа следното за размисъл - ако в онези времена за които става дума тяхната империя, държава или култура се е разпростирала над Египет, Асирия, Вавилон и...Балканите, какво щеше да бъде днешното им самочуствие ? Та уважаеми в опит да запазиме здравият си разсъдък и с цел да приподнеса малко свеж хумористичен уклон бих помислил, какво ли щеше да се случи ако българското "перпетуум мобиле" на омразата и завистта (което вие вероятно добре познавате) би намерило своя фюрер? Дали до сега не би уредило нещата в Европа, Русия, Мала Азия, Индия, Пакистан и Китай - поне (по свое усмотрение де).
Колкото до фактите - не забравяйте да проверите дали именно негативната и АГРЕСИВНА костеливост ..... следва
цитирай
4. tres1 - продължение комплекси
01.03.2012 23:14
на останалите не е спомогнала днес българските ви съграждани да са на този хал. Ще съм ви признателен ако си направите труда.
цитирай
5. kagami5 - Много добре, не съм изгледала още цялата поредица, но поздравления! Най-после някой да насочи вниманието и към тези ''странни'' топоними в сърцето на юдеите, ко
02.03.2012 00:17
Повторих си коментара и го чета и чета и чета, но така и не проумявам как от тези ''5'' думи извлякохте комплекси, омраза, завист, антисемитизъм и какво беше още там... Възхищавам се на таланта ви. Юдеи ли е нечистата антисемитска дума, на сериозно ли да ви взема, що ли?
цитирай
6. xsapience856 - Общо към двамата...
03.03.2012 21:23
Чета от няколко години тук по блоговете материали, в които се посочват тракийски и прабългарски корени като предполагаема част от еврейските. Също така се третира темата за свръх-величието на българското племе с явна агресия и презрение към останалите древни цивилизации, като е очевидно явното сътрудничество между открито фашизирани блогъри с уж националистични интереси пледиращи за възраждането на ариийския хитлеров нацизъм, и блогъри с интереси в областта на тракологията и древната история. Никак недейте застъпва македонския въпрос, защото българската политика след и преди признаването може да бъде публично критикувана само с чисти факти, поднесени статистически и безпристрастно. Няма да дискутирам. Що се отнася до предполагаеми български фюрери: след обикновена статистика от формалното публичнот пространство, разполагаме с извънредно голям капацитет за хитлеров тип фюрери, както и за сталинистки тип "чекисти". Има много скрити от широката публика исторически страници, които сигурно няма да ви харесат. Днес дадоха също и биографичен филм по БНТ за Константин Стоилов, където съвсем ясно беше пресъздадена реалността на т.нар. робство. Всички фашизирани тук надъхани блогъри, използват добре известен от времето на древния Рим методи на словесна каламбуристика, усъвършенствани през II Световна и след това. Така, ако се върнем към темата за балканския нрав, наблюдавам едно приближено съответствие между менталността на балканските народи, което може да се изрази образно и гротескно с историята на княз Влад, наречен още Дракула, по времето на турското нашествие. Можем да го видим и у сърбите. У нас просто използваме добре развитата през вековете и Световната война психо-травмираща подмолно-насилствена методика, която може да се нарече "обръч на питона". С повече търпение от страна на атакуващите социопати и повече слепота от страна на набелязаната жертва, техниката често има летален изход за жертвата. С това приключвам дискусиите по тази тема.
цитирай
7. tres1 - свръхвеличието на българското племе
04.03.2012 00:14
xsapience856 - Без да ви засягам ще припомня, че след като четете вече години из блоговете би следвало поне да сте на ясно, че българите не са племе, а народ. Един народ се състои от едно или няколко племена обединени от нещо или някой с определена цел. За разлика от еврейските племена или племе те са носител на уникален цивилизационен модел голяма част от който се ползва и днес от човечеството. Същото не се отнася за евреите, което не означава автоматичната поява на арийски нацизъм. Предполагам сте на ясно, че всяка крайност е вредна. Колкото до блогърите в категорията история, в по-голямата си част се стремят да извадят и покажат факти и материали разкриващи понякога съвсем неизвестни насоки и трактовки в тази област. Разбира се никой няма да е във възторг от това, че историята на народа му системно е мачкана, унищожавана, преиначавана, премълчавана и т.н. от доста други "древни" цивилизации. Никъде не съм забелязал да се отправя апел за реванш относно тези посегателства, най-малкото защото това е минало и връщане назад не може да има. Основната тенденция в тези публикации е тези неизвестни за широката общественост материали да бъдат предоставени на вниманието на колкото се може повече хора, а всеки сам може да си прави изводи и заключения (това се прави в коментариите) Колкото до македонския въпрос - бих запитал като какъв се явявате та така категорично и заплашително нареждате да не се коментира. Ако нещо ви терзае - споделете. Твърдите, "че разполагаме с извънредно голям капацитет за хитлеров тип фюрери, както и за сталинистки тип "чекисти". Има много скрити от широката публика исторически страници, които сигурно няма да ви харесат". Въпроса за харесването или не може да се обсъжда след конкретна проява иначе словестната каламбуристика ще надделява, защото истината никога не е с едно лице. Това се отнася и за констатацията ви относно балканският нрав, чиито особености не са нито само балкански, нито единствено балкански патент - срещат се на всякъде по света.
цитирай
8. xsapience856 - Сънароднико bulgarinut57,
04.03.2012 14:42
Вие никак не четете внимателно предишните коментари, а и не сте притежател на българския народ. По същият начин мога да си го нарека "мой", но не и Ваш. И още нещо, вие все пак практикувате словесна каламбуристика. Един мой съсед го нарича "разтягане на ластици на тема "първият сняг"". Днес, многострадални засегнати и засягащи сънародници, е неделя, пече слънце, подухва приятен ветрец отвреме-навреме, и е много здравословно да се поразходите малко сред природата, да подишате чист въздух, да си изчистите мислите. Ми тъй де!
цитирай
9. kagami5 - С това приключвам дискусиите по тази тема.
04.03.2012 22:04
A-a-a, не така. Не сте отговорили на въпроса ми.
цитирай
10. xsapience856 - Привет съплеменнико българин57!
05.03.2012 20:11
Вие блогове комай други четете. Или поне тия, които ви подронват неволно достойнството... Назовавай съплеменнико когото с каквито си думи щеш, то е в твоята природа. Ако можеш Аз съм си седнал в моята градинка, сладко ми е, хубавко ми е, и чакам да ми мине времето. С Вазе, потомъко на рода от ХОРата (или само на ХОР), или без Вазе, на мене все ми е тази. Видях достатъчно, чух достатъчно за всичките ми години. От тази жлъч кат вашта текат РЕКИ (и аз кат Вас да вдигна малко регистър, да не излеза слаб според Вашите критерии), от където вони ли вони, пък на мен смрадта ни ми харесва, ни ми понася. Повдига ми съ стомашнуту съдържимо нагоре. Но ще се опитам да успокоя кипналата Ви кръв, като споделя, че повечето от моите съседи, съкварталци и съграждани, са ви досущ побратими в ускорението на кипежа, водещ до обезумяващите последици на деградацията... Да Ви кажа, немците много разчитат на египетската митология, но в кипежа на кръвта не са толкоз близо до индианците. Оставям Ви да забавлявате останалите ни съплеменници и много разчитам на количествата Ви злъч...
цитирай
11. xsapience856 - Момченце,
07.03.2012 18:16
Отивай първо да си научиш уроците, да си напишеш домашните, и да внимаваш много в час по български език и литература, а не да ме караш да ти преподавам азбуката по блоговете, ясно? Ако не си "момченце", то си пропуснал медицинският преглед скоро.
цитирай
12. get - - Ех, защо пък този изблик на злъч и злоба ? - човек се опита да мисли нещо на глас ... и айде, идеологически враг ?
28.03.2012 17:37
xsapience856 написа:
Отивай първо да си научиш уроците, да си напишеш домашните, и да внимаваш много в час по български език и литература, а не да ме караш да ти преподавам азбуката по блоговете, ясно? Ако не си "момченце", то си пропуснал медицинският преглед скоро.


- "Приятелю" ! - опитвате се СЛАБО подготвен да коментирате проблематика от общокултурно и чисто човешко(личностно-духовно) значение ?!

- В тази връзка ... Ще ми подс"кажете ли къде да търся на картата ОСТРОВ "Кносос" ... и в каква връзка ми цитирате това ??

- относно Второто твърдение - ашкеназите бяха "загубеното" ( Кое израилево коляно ? ) ... и докато търсехте(?) "тринадесетото" си коляно ... къде се загубиха другите "единадесет" ?? ... ай, пак направете справка у Талмуда(та) !! :(((

- И айде, без медицински прегледи и-и-и ... принудително въдворяване в такива заведения ... които ни връщат, към една утвърдена практика от не толкова далечното ... минало !!
цитирай
13. анонимен - Давид има галско име.
06.04.2012 11:53
Отлична работа! Истината е шило в торба. Рано или късно излиза на яве. В Евангелието има едно много интересно нещо. На Кръста Господен е поставен надпис на латински, юдейски и на гръцки. Ясно е защо са сложени латинските и юдейските думи. Не е ясно какво прави там гръцкият надпис. Това, че буквите са ни известни като "гръцки", означава ли вече, че и езикът е "гръцки"? Логиката казва, че това е езика, на който е говорил Христос, но дали Той е грък? Той е галилеец, човек от Галилея-земята на галите. Щом е поставен надпис и на "гръцки", означава, че той не е говорел еврейски и не е еврей. Може би заради това евреите от Ерусалим са предпочели да бъде помилван евреинът Варнава, чието име на галски означава "Пирата", пред праведния неевреин, гоя Христос? За Спасителя е писано, че е от рода на Давид. В Евангелието това е една от най-големите загадки. Според генеалогията Йосив, мъжа на майка му е от рода на Давид, но Христос не е негов син. Тогава остава родството да е по майчина линия. Ясно е, че майката на Спасителя Света Дева Мария е от рода на цар Давид. Името Давид през латинския език лесно се превежда като Наследникът. Точно както известното ни понятие от Именника – Авит-Охол/ов. Само един определителен член - Д'авит/д
Та, много близо до целта е Автора! Браво!
цитирай
14. анонимен - -зъм
06.04.2012 12:39
Коренната дума на всички понятия, които завърват на -зъм, е Ционизъм. Социали-зъм, комуни-зъм, фаши-зъм, националсоциали-зъм са само различни форми на едно и също нещо-Ционизъм. От същия произход са и : шовинизъм, глобализъм, национализъм, че и патриотизъм. Нашата дума е "родолюбие". Ционизъм означава "Враг на Светлината", "Враг на Бога" или по-точно "Атнихрист". Логиката излиза от старата българска дума "Зъм". Змия е синоним на враг в нашия фолклор, който очевидно иде от много далече във времето. Външно това си е игра на думи, но дали в тази игра не е зарита истината?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tres1
Категория: История
Прочетен: 974752
Постинги: 443
Коментари: 652
Гласове: 1745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031