Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2018 19:22 - КУЛТУРНИ РАЗЛИКИ МЕЖДУ ГЪРЦИ И "ВАРВАРИ" ИЗДАВАТ АФРАЗИЙСКИЯ КОРЕН НА ГЪРЦИТЕ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 12142 Коментари: 44 Гласове:
54

Последна промяна: 02.12.2018 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЗАЩО ИМАЛО ГОЛЕМИ КУЛТУРНИ РАЗЛИКИ МЕЖДУ АНТИЧНИ ГЪРЦИ И "ИЗОСТАНАЛИ ВАРВАРИ"


   Културните разлики между гърци и "варвари" са описани в древни летописи. Различията са доста на брой но тук ще спомена най-основните,които правели впечатление на древните елини и на днешните им поклонници. Едновременно с това ще дам обяснение откъде е дошъл тоя феномен като при всеки отговор съм изхождал от презумпцията,че древните елини са потомци на малка група близкоизточни пирати със смесен произход,които обичали да плячкосват чуждите крайбрежия. Отговорите които получих са изумително правдоподобни затова смятам,че те съдържат цялата истина за дедите на гърците.

1. Гърците се бояли от студените ширини и се обличали в тоги,хитони и туники (дрехи наподобяващи арабските),а "варварите" носели кожени и вълнени ризи, панталони (в това число потури), кавади (кафтани) и пр.  

                       image      image   
   Типично гръцките дрехи не са европейски,понеже не са пригодени към условията на живот в Европа. Типичните дрехи,които изисквали условията за живот в Европа тогава са най-често кожени,вълнени или ленени ризи,кафтани,потури (вид панталони),калпаци и пр.,понеже те можели да помогнат на хората срещу студа за разлика от тези което означава,че гърците са ги донесли от старата си прародина. Ако се замислим за кои земи тези дрехи са най-добре пригодени,лесно ще се сетим че те са най-удобни за арабските и африканските пустини,където природните условия са приучили хората да носят точно такива,за да се предпазват от ураганните пясъчни бури и непосилните горещини. Затова днес ги носят най-вече онези народи,които са свързани с арабската и бедуинската култура:

                image     image
    
image

image

                    image
                               
  Ако махнем ислямските чалми и фесове на тези афразийски примитиви какво ще получим? Ще получим неразличими от древните гърци елементи и ще разберем как обичаните от елините дрехи издават,че най-старите леговища на тези пирати са се намирали в близки до Египет и Арабския полуостров земи а това е факт,за който говорят и водещите древногъцки историци.

2. Гърците обичали лукса и красотата а "варварите" нерядко живеели в по-примитивни условия,сред диви места и планини. Това се дължи на факта,че дедите на гърците никога не работели а били свикнали да крадат вече готовото. В крайна сметка изобилието на плячка ги приучило да подбират само най-доброто,а по-некачественото да изхвърлят. Не била такава работата с потърпевшите производители обаче- за тях всеки залък бил скъп и добит с тежък труд,затова не изхвърляли дори храна,която е тръгнала да се разваля и това променило тяхната психология,като ги приучило да харесват и не толкова качествените неща.

3. Гърците живеели предимно в градове,а "варварите" имали малко градове и повече села. Това е разбираемо- богатата плячка,която привличала гърците се намирала най-вече в градовете,а в селата почти нямало от нея.

4. Повечето гърци били образовани,а неграмотността сред тях била доста ниска. Това се обяснява с факта,че битието на морските пирати изисква от тях да имат множество специализирани знания които да им помагат в корабоплаването, навигацията, търговията и военното дело.

5. Гърците нямали звуци и букви за В (по-късно Б),Ж,Ц,Ч,Ш,Щ и Ъ,а "варварите" най-често имали такива. И това е лесно обяснимо с теорията,че гърците са потомци на група морски пирати. Пиратите били груби,а в някои отношения и примитивни хора,които не се нуждаели от богат речник- затова те ползвали някакъв окастрен жаргон,който бил достатъчен за да се справят в търговията и военно-пиратското дело. Битовите условия на корабите,които те обитавали не позволявали на езика им да се развива- затова той останал на едно и също ниво стотици години за разлика от езиците на "варварите",които често се променяли по един или друг начин.

6. Гърците насърчавали кражбите и измамите- типичен пример са правилата за обучение на младите спартанци и фактът,че са имали бог на лъжата за разлика от Българите,които си имали бог на истината. За гърците кражбите и измамите били начин на препитание- те не преживявали от земеделие и скотовъдство,за да станат праволинейни и честни хора а преживявали от пиратство и търговия,които често изискват да бъдеш притворен и лицемерен.

7. Гърците имат мания за величие,а повечето "варвари" нямат такава. Нормално- "варварите" си изкарвали прехраната с тежък труд който действа потискащо на повечето хора а гърците крадели наготово всичко,което им потрябвало и най-често били добре задоволени.

8. Гърците били доживотни робовладелци а "варварите"- епизодични. Причината е ясна- гърците често отвличали хора от едно крайбрежие и ги продавали в робство на друго,но през това време се ползвали от техните "услуги". Това ги превърнало в заклети робовладелци за разлика от "варварите",които си вършели работата сами и не се налагало да принуждават този или онзи да им я извършва.

9.Гърците разреждали виното си с вода,а "варварите" го пиели неразредено. Този "феномен" е лесно обясним- гърците не произвеждали вино а го крадели и пиели само онова,което имали на разположение в корабите. То често не достигало и тогава се налагало да бъде разреждано с вода,за да се увеличи неговото количество. Не били редки случаите и на търговски измами,в които гърците продавали разредено вино на своите клиенти,а това ги карало да превозват (и съответно да пият) най-вече разредено вино на своите кораби,за да не се налага да го разреждат пред очите на клиентите.

  "Варварите" за разлика от тях не крадели виното а го произвеждали,затова по всяко време имали големи количества от него и никога не им се налагало да го пият разредено.

10. Гърците имали предпочитания към педерастията и градели обществото си върху нея,а "варварите" нямали специално отношение към нея. Педерастията възниквала най-често в общества на млади мъже,където жените не достигат. Пиратите в своето множество били мъже а поверието,че жена на дървен кораб носи нещастие е старо колкото гръцката "цивилизация". Затова гърците често прибягвали до услугите на своите "бойни другари",понеже на корабите редовно нямало жени а нерядко техните набези по крайбрежията били неуспешни,след което нямало ни жени ни плячка и те трябвало взаимно да се "утешават".

  С времето тези наклонности на тази пиратска група се прочули и към нея почнали да се присламчват все повече хора,имащи природен уклон към педерастия. Така генът на педерастията у гърците се увеличавал след всяко тяхно поколение и накрая се оказало,че те най-много от всички народи имат вкус към такива странни "забежки":

     image

  "Варварите" за разлика от гърците нямали такъв ген,нито били жадни за жени- те имали по всяко време жена,на която да разчитат за разлика от пиратите,които нямали трайни семейства а само епизодични връзки с мъже и проститутки.

11. Гръцката култура е смес от културите на средиземноморските народи. Това е лесно обяснимо- кръстосвайки моретата,тези пирати заимствали култура от Траки, Скити,египтяни, финикийци, асировавилонци, хети, "минойци", "микенци", келти, ибери, италийци, илири и пр.,като не изоставили напълно и своята близкоизточна арабо-бедуинска култура. Писмеността им обаче останала финикийска,понеже тяхната прародина граничела с Финикия или била част от нея.

  Затова най-големия принос на гърците в световната "култура" може да бъде описан и синтезиран в четири кратки точки:

1. Срастване между политика и педерастия.
2. Кражби на чужда история и културни постижения.
3. Издигане в култ на мафията и лъжата.
4. Записване в хрониките само на онова,което ни харесва.

  Това са основните особености на гръцката "култура"- който ги харесва нека й се възхищава.






Гласувай:
55


Вълнообразно


1. nedovolen - Извадка от статия в сайта ХОР-РА-ОН
15.11.2018 20:18
"Ще ви направя, кратка историческа справка за гърците. Внимателно се вгледайте в облеклото на гръцките гвардейци. Носят плисирани рокли-полички, мъжки бели ританки, обувки със смешни помпони и червени шапки с дълги пискюли – видимо това не е европейско облекло. Истинската родина на гърците това е Етиопия – държава в Африка. През около 8 -12в. пр. н. ера, по един от притоците на р. Нил, идващ от езерото Тана в Етиопия -наречен Сини Нил, слизат в Египет. Самите гърци си признават в тяхната книга „ Древно-гръцки митове и легенди“, че „ Етиопците почтени- нашите деди“ ! Истинските гърци са по-тъмни, имат арабски вид. Гърците завладяват Египет. Там заварват евреите, които участват в строежа на пирамидите. Гърците открадват, слагат техни имена на цялата Египетско звездно- слънчева религия. Да не забравяме, близо 300г. пр. н. ера династията фараони Птолемей са гърци. Клеопатра също е гъркиня."
цитирай
2. didanov - много ксенофобско бе щапаров
15.11.2018 20:31
за това и не съм съгласен с написаното!
като става дума за пиратството в древността то е било присъщо за всички, също и за траките. с помощта на търговията и урбанизацията на градовете-държави елините успяват да се замогнат, в това отношение са били по-находчиви. а обозначението варварин в началото не е било обидно, означавало само не-елин.
цитирай
3. leonleonovpom2 - ЧУДЕСНО СИ ГИ ОПИСАЛ, АНГЕЛЕ!
15.11.2018 22:14
Това за кражбите, измамите ,си е черта и до ден днешен!
Дядо ми ги наричаше разбойници!Защото са откраднали от нас нещо ,което ни принадлежи и за което е пролята наша кръв!
Ограбили са ни като пирати
Те са и едни от главните виновници за станалото на Берлинския конгрес!
Били велики през античността!?
Чрез гърчеещият се Александър?
Защо кражбите и измамите ,характерни за тях ги има и днес, а величието -липсва
Да не бъда краен !
Имат заслуга, заради грамотността, която подчертаваш , да съхранят и използват постиженията на по-развити, предходни на тях цивилизации
Това е истината!
Тази черта си я имат и днес-да използват чужди труд и постижения!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
4. shtaparov - "Ще ви направя, кратка ист...
15.11.2018 22:29
nedovolen написа:
"Ще ви направя, кратка историческа справка за гърците. Внимателно се вгледайте в облеклото на гръцките гвардейци. Носят плисирани рокли-полички, мъжки бели ританки, обувки със смешни помпони и червени шапки с дълги пискюли – видимо това не е европейско облекло. Истинската родина на гърците това е Етиопия – държава в Африка. През около 8 -12в. пр. н. ера, по един от притоците на р. Нил, идващ от езерото Тана в Етиопия -наречен Сини Нил, слизат в Египет. Самите гърци си признават в тяхната книга „ Древно-гръцки митове и легенди“, че „ Етиопците почтени- нашите деди“ ! Истинските гърци са по-тъмни, имат арабски вид. Гърците завладяват Египет. Там заварват евреите, които участват в строежа на пирамидите. Гърците открадват, слагат техни имена на цялата Египетско звездно- слънчева религия. Да не забравяме, близо 300г. пр. н. ера династията фараони Птолемей са гърци. Клеопатра също е гъркиня."

Гръцките "гвардейци" са по-скоро смешници с клоунско облекло,което е комбинация от различни стилове на обличане- като тях ще изглежда един турчин,ако на фона на своите шалвари и чалма си сложи фрак и вратовръзка.
цитирай
5. shtaparov - (много ксенофобско бе щапаров)
15.11.2018 22:32
didanov написа:
за това и не съм съгласен с написаното!
като става дума за пиратството в древността то е било присъщо за всички, също и за траките. с помощта на търговията и урбанизацията на градовете-държави елините успяват да се замогнат, в това отношение са били по-находчиви. а обозначението варварин в началото не е било обидно, означавало само не-елин.

Съгласен съм че изглежда така,но всъщност е анализ на истината- това е все едно някой да говори за холокоста и арменския геноцид,а друг да го обвинява в ксенофобия. При Траките е имало пиратство- съгласен съм,но то било епизодично и нелюбимо тям късовременно занимание за разлика от гърците,на които то било професионално препитание поне 1000 години. Изключения от правилото винаги е имало,но правилото съществува въпреки изключенията.
цитирай
6. shtaparov - Това за кражбите, измамите, си е ...
15.11.2018 22:44
leonleonovpom2 написа:
Това за кражбите, измамите ,си е черта и до ден днешен!
Дядо ми ги наричаше разбойници!Защото са откраднали от нас нещо ,което ни принадлежи и за което е пролята наша кръв!
Ограбили са ни като пирати
Те са и едни от главните виновници за станалото на Берлинския конгрес!
Били велики през античността!?
Чрез гърчеещият се Александър?
Защо кражбите и измамите ,характерни за тях ги има и днес, а величието -липсва
Да не бъда краен !
Имат заслуга, заради грамотността, която подчертаваш , да съхранят и използват постиженията на по-развити, предходни на тях цивилизации
Това е истината!
Тази черта си я имат и днес-да използват чужди труд и постижения!

Хубава вечер, приятелю!

Там със сигурност има и добри хора но те определено са малцинство,а гадните типове са под път и над път. Досега не съм виждал реален или литературен гръцки персонаж за който човек чистосърдечно може да каже,че е "добър човек"- ако някой от вас е виждал такъв нека да го сподели,та да предложим да го включат в Книгата на Гинес.
цитирай
7. stih - Навременен и стойностен постинг!
15.11.2018 23:16
"... най-големият принос на гърците в световната "култура" може да бъде описан в четири кратки точки:

1. Срастване между политика и педерастия.
2. Кражби на чужда история и културни постижения.
3. Издигане в култ на мафията и лъжата.
4. Записване в хрониките само на онова,което ни харесва.

Това са основните особености на гръцката "култура"- който ги харесва нека й се възхищава."

Много доказателствен материал тук убедително води към тези твърдения.
Моите почитания, Щапаров!


цитирай
8. get - Щапаров, прочитайки статията ти ...
16.11.2018 08:02
Щапаров, прочитайки статията ти оставам със смесени чувства, както и от коментара на Диданов - Защо?
Защото съм имал поводи да пътувам в северна Гърция, съвременна - там топонимиката е над 50% българска ... за разлика от това, което твърдят "македонистите" в примерно този материал - който ти пре-копирам(поствам)?

Цитат:
"На Балканите се заселили славяни от двете племенни групи - анти и славини. Антите се заселили главно в пределите на днешна България, а славините - в Македония и части от Албания, България, Гърция и Сърбия. Факт е, че славянските княжества в Македония са се наричали Славинии (Склавинии), а не Антии. Някои предполагат, че името си град Негуш е получил от племето негуши, което обитава днешна Черна гора. Според император Маврикий (VI в.) славяните имали "еднакъв начин на живот и еднакви обичаи". За съществени езикови разлики на онзи етап сигурно е наивно да се говори. Днешните езици са плод на историческото им развитие тук, на Балканите.
Мненията на историците по отношение на степента и обхвата на заселването на славяните на Балканския полуостров и съдбата на старото балканско население са силно противоречиви. Те се колебаят между пълно отричане проникването и заселването на славяни в Гърция и много ограничено тяхно заселване в останалите части на полуострова, до цялостно пославянчване на Балканския полуостров.
Германският учен Якоб Фалмерайер твърди, че елинската раса в Европа била напълно унищожена. Неговите сънародници К. Хопф и К. Сатас отричат всякакво проникване на славяни в Гърция и минимално заселване в останалата част на полуострова. Ромили Дженкинс, преподавател по съвременна гръцка и византийска история, език и литература, твърди, че славяните заселили Епир, Елада и Пелопонес и, че "Двата господствуващи народностни елемента в Гърция през ХIХ в. ... бяха славяните и албанците". Истината вероятно е някъде по средата между двете крайни твърдения, което се потвърждава от писаното от Константин Порфирогенитус, че по времето на император Никифор, "славяните от Пелопонеската тема замислили да въстанат (807 г.). Те най-напред опустошили жилищата на съседните гърци и се отдали на грабеж". Много са византийските хроники, от които се вижда масовото заселване на славяни на Балканите.
Аналогични са мненията и по отношение настаняването на славяните в Македония. Някои считат, че славянското наследство тук е незначително, други са на мнение, че македонците са чисти славяни. Очевидно и тук истината е по средата. Косвено потвърждение за наличие на старо население ни дава съобщението на хронистите, че през 811 г. хан Крум "опустошил Северна Македония и отвел много славяни и гърци в робство". Очевидно под гърци (което може би в оригинала е ромеи) се има предвид старото население на страната. Д. Хоматиан казва, че славяните "завзели всички съседни области ... и голяма част от Македония и Тесалия".
Много са фактите и съображенията, които дават основание да се мисли, че значителна част от старото население е запазена. По приблизителни оценки населението на Балканския полуостров в първите десетилетия на VI в. е било около 5 милиона. Дошлите след това славяни са около 1 милион. Трудно може, при това съотношение, славяните да изчистят старото население. Има автори, които считат, че по антропологични данни 85% от населението на Македония има старомакедонски произход. Ще отбележим, че до миналия век славяните са населявали в Македония главно селата и малки градове в по-непригодните за селскостопанска дейност райони. Това показва, че те не са били пълновластни господари тук.
Един от най-силните аргументи на защитниците на славянския произход на днешните македонци е езикът. Срещу това има две сериозни възражения. Първо, езикът е по-бързо променящ се етнически белег. Второ, има вероятност старите езици на нашия регион (македонски, пеонски, тракийски, илирийски) да са били близки до групата на днешните балто-славянски езици. На основата на тази близост да са се формирали днешните говори."
Край на цитата.

Второ: Поне при двама, Я. Филмерайер учен-историк и и в докладите(от средиземноморския му поход(1798 – 1800) на адмирал Ушаков(1745-1817) можете да прочетете за масово наличие на "славянско" население в Пелопонес-Мореа и на север от тях?

В края на краищата - Какво излиза ? В началото на 19-ти век, имаме множество българо-езично население КОЕТО ВСЛЕДСТВИЕ НА УСИЛЕНАТА ПРОТИВОБЪЛГАРСКА ПРОПАГАНДА политическа и клерикална е етносно дизентигрирано! От което следва? Голяма част от гърците в съвременна централна и северна Гърция в миналото, са ни били културно и езиково РОДСТВЕНИ на НАМ БЪЛГАРИТЕ !

- Апел! Да бъдем по-внимателни кичейки с разни етикети съвременните "гърци" тъй като в съшността си ние и те в миналото сме били деца на ЕДИН И СЪЩ НАРОД - или поне със значима част от тях?!

П.П.
В пре-постнатия македонистки материал езиковедския термин следва да се изписва "славяни" по причина, че народ с такъв етноним НЯМА НИКЪДЕ ДОКУМЕНТИРАН В ИСТИРИЧЕСКИТЕ ИЗВОРИ!
Изписването е било "сКЛавини" изпълнено с кокретно смислово съдържание НЕ ОТГОВАРЯЩО на свременното смислово употребление, като за народна-ЕТНО или ЕЗИКОВА-лингво обшност-НИМ?!

- С уважение!
цитирай
9. wasp - Виц
16.11.2018 08:54
Кой е измислил секса?Как кой... Ами гърците.Нали те са измислили всичко.След тях обаче римляните го усъвършенствали.
Как?...Като добавили жената.
цитирай
10. shtaparov - ". . . най-големият принос на ...
16.11.2018 13:20
stih написа:
"... най-големият принос на гърците в световната "култура" може да бъде описан в четири кратки точки:

1. Срастване между политика и педерастия.
2. Кражби на чужда история и културни постижения.
3. Издигане в култ на мафията и лъжата.
4. Записване в хрониките само на онова,което ни харесва.

Това са основните особености на гръцката "култура"- който ги харесва нека й се възхищава."

Много доказателствен материал тук убедително води към тези твърдения.
Моите почитания, Щапаров!

Положих някакво старание и ако не съм написал всичко,то е защото без сътрудници е трудно всичко да се събере и опише така,както е нужно.
цитирай
11. shtaparov - Кой е измислил ...
16.11.2018 13:20
wasp написа:
Кой е измислил секса?Как кой... Ами гърците.Нали те са измислили всичко.След тях обаче римляните го усъвършенствали.
Как?...Като добавили жената.

:)) :)) :))
цитирай
12. shtaparov - (Щапаров, прочитайки ...)
16.11.2018 13:43
get написа:
Щапаров, прочитайки статията ти оставам със смесени чувства, както и от коментара на Диданов - Защо?
Защото съм имал поводи да пътувам в северна Гърция, съвременна - там топонимиката е над 50% българска ... за разлика от това, което твърдят "македонистите" в примерно този материал - който ти пре-копирам(поствам)?

Цитат:
"На Балканите се заселили славяни от двете племенни групи - анти и славини. Антите се заселили главно в пределите на днешна България, а славините - в Македония и части от Албания, България, Гърция и Сърбия. Факт е, че славянските княжества в Македония са се наричали Славинии (Склавинии), а не Антии. Някои предполагат, че името си град Негуш е получил от племето негуши, което обитава днешна Черна гора. Според император Маврикий (VI в.) славяните имали "еднакъв начин на живот и еднакви обичаи". За съществени езикови разлики на онзи етап сигурно е наивно да се говори. Днешните езици са плод на историческото им развитие тук, на Балканите.
Мненията на историците по отношение на степента и обхвата на заселването на славяните на Балканския полуостров и съдбата на старото балканско население са силно противоречиви. Те се колебаят между пълно отричане проникването и заселването на славяни в Гърция и много ограничено тяхно заселване в останалите части на полуострова, до цялостно пославянчване на Балканския полуостров.
Германският учен Якоб Фалмерайер твърди, че елинската раса в Европа била напълно унищожена. Неговите сънародници К. Хопф и К. Сатас отричат всякакво проникване на славяни в Гърция и минимално заселване в останалата част на полуострова. Ромили Дженкинс, преподавател по съвременна гръцка и византийска история, език и литература, твърди, че славяните заселили Епир, Елада и Пелопонес и, че "Двата господствуващи народностни елемента в Гърция през ХIХ в. ... бяха славяните и албанците". Истината вероятно е някъде по средата между двете крайни твърдения, което се потвърждава от писаното от Константин Порфирогенитус, че по времето на император Никифор, "славяните от Пелопонеската тема замислили да въстанат (807 г.). Те най-напред опустошили жилищата на съседните гърци и се отдали на грабеж". Много са византийските хроники, от които се вижда масовото заселване на славяни на Балканите.
Аналогични са мненията и по отношение настаняването на славяните в Македония. Някои считат, че славянското наследство тук е незначително, други са на мнение, че македонците са чисти славяни. Очевидно и тук истината е по средата. Косвено потвърждение за наличие на старо население ни дава съобщението на хронистите, че през 811 г. хан Крум "опустошил Северна Македония и отвел много славяни и гърци в робство". Очевидно под гърци (което може би в оригинала е ромеи) се има предвид старото население на страната. Д. Хоматиан казва, че славяните "завзели всички съседни области ... и голяма част от Македония и Тесалия".
Много са фактите и съображенията, които дават основание да се мисли, че значителна част от старото население е запазена. По приблизителни оценки населението на Балканския полуостров в първите десетилетия на VI в. е било около 5 милиона. Дошлите след това славяни са около 1 милион. Трудно може, при това съотношение, славяните да изчистят старото население. Има автори, които считат, че по антропологични данни 85% от населението на Македония има старомакедонски произход. Ще отбележим, че до миналия век славяните са населявали в Македония главно селата и малки градове в по-непригодните за селскостопанска дейност райони. Това показва, че те не са били пълновластни господари тук.
Един от най-силните аргументи на защитниците на славянския произход на днешните македонци е езикът. Срещу това има две сериозни възражения. Първо, езикът е по-бързо променящ се етнически белег. Второ, има вероятност старите езици на нашия регион (македонски, пеонски, тракийски, илирийски) да са били близки до групата на днешните балто-славянски езици. На основата на тази близост да са се формирали днешните говори."
Край на цитата.

Второ: Поне при двама, Я. Филмерайер учен-историк и и в докладите(от средиземноморския му поход(1798 – 1800) на адмирал Ушаков(1745-1817) можете да прочетете за масово наличие на "славянско" население в Пелопонес-Мореа и на север от тях?

В края на краищата - Какво излиза ? В началото на 19-ти век, имаме множество българо-езично население КОЕТО ВСЛЕДСТВИЕ НА УСИЛЕНАТА ПРОТИВОБЪЛГАРСКА ПРОПАГАНДА политическа и клерикална е етносно дизентигрирано! От което следва? Голяма част от гърците в съвременна централна и северна Гърция в миналото, са ни били културно и езиково РОДСТВЕНИ на НАМ БЪЛГАРИТЕ !

- Апел! Да бъдем по-внимателни кичейки с разни етикети съвременните "гърци" тъй като в съшността си ние и те в миналото сме били деца на ЕДИН И СЪЩ НАРОД - или поне със значима част от тях?!

П.П.
В пре-постнатия македонистки материал езиковедския термин следва да се изписва "славяни" по причина, че народ с такъв етноним НЯМА НИКЪДЕ ДОКУМЕНТИРАН В ИСТИРИЧЕСКИТЕ ИЗВОРИ!
Изписването е било "сКЛавини" изпълнено с кокретно смислово съдържание НЕ ОТГОВАРЯЩО на свременното смислово употребление, като за народна-ЕТНО или ЕЗИКОВА-лингво обшност-НИМ?!

- С уважение!

Македонистите не са въобще във час и когато пишат такива работи не изразяват своето собствено мнение,а прекопират мнението на руските казионни историци. Не е нужно да оборвам точка по точка неверностите,с които те обичайно си служат понеже тяхната глупост няма да бъде спряна от никакви аргументи и факти,докато руските политици подкрепят македонизацията и изопачават историческата истина за Българите. Това което пиша знаеш се отнася не за съвременните "гърци",които са малко или много хипотетични а най-вече за древните,които със сигурност са оставили част от кръвта си сред тях. А за македонците всяко умуване в посока към "славяни","автохтони","елини" и пр. е излишно,понеже във всичките си форми отрича правото на Българите да владеят своята си Македония,която освободиха от римско иго още по времето на Анастасий I в края на V в.
цитирай
13. krumbelosvet - Интересно
17.11.2018 09:45
Сред толкова богата инфо, ЛИПСВА практиката за освобождаване от пренселеност чрез ПРИНУДИТЕЛНО изгонване в КОЛОНИИ. Крайбрежни по ред ПРАКТИЧНИ причини. А кой ги знае по-добре от нас - Анхиало, Месемврия, Созопол, Василико... Дълга и широка, и БЛАГОДАРНА тема.
Поздрави и благодарности!
цитирай
14. shtaparov - Сред толкова богата инфо, ЛИПСВА ...
17.11.2018 22:04
krumbelosvet написа:
Сред толкова богата инфо, ЛИПСВА практиката за освобождаване от пренселеност чрез ПРИНУДИТЕЛНО изгонване в КОЛОНИИ. Крайбрежни по ред ПРАКТИЧНИ причини. А кой ги знае по-добре от нас - Анхиало, Месемврия, Созопол, Василико... Дълга и широка, и БЛАГОДАРНА тема.
Поздрави и благодарности!

Нея не съм я включил,понеже я има и при "варварите". Тя не е гръцко изобретение а подобно на демокрацията я е имало още в неолита и гърците само са я заимствали,особено демокрацията.
цитирай
15. vaquero - shtaparov,
17.11.2018 23:05
Наистина облеклото на древните гърци наподобява това на арабите.
цитирай
16. nikikm - Това не го разбирам!
18.11.2018 16:35

"- Апел! Да бъдем по-внимателни кичейки с разни етикети съвременните "гърци" тъй като в съшността си /ние и те в миналото сме били деца на ЕДИН И СЪЩ НАРОД/ - или поне със значима част от тях?!"
Какво общо може да имат данайците гърци или егюпски цигани,както им е казвал народа,чиито гени и до днес сочат произход-Африка,с траките европеиди-автохтонен народ известни днес,като българи? Не говоря за по-късно смесване и заимстване на почти всичко от тракийците.
цитирай
17. get - "- Апел! Да бъдем по-вни...
18.11.2018 20:22
nikikm написа:

"- Апел! Да бъдем по-внимателни кичейки с разни етикети съвременните "гърци" тъй като в съшността си /ние и те в миналото сме били деца на ЕДИН И СЪЩ НАРОД/ - или поне със значима част от тях?!"
Какво общо може да имат данайците гърци или егюпски цигани,както им е казвал народа,чиито гени и до днес сочат произход-Африка,с траките европеиди-автохтонен народ известни днес,като българи? Не говоря за по-късно смесване и заимстване на почти всичко от тракийците.


Уважаеми Ники - дал съм отговора?
Но обремененото ни ОЩЕ ОТ ДЕТСКИТЕ И УЕНИЧЕСКИ ГОДИНИ СЪЗНАНИЕ - отказва да приеме ДАННИТЕ КОИТО съм ЦИТИРАЛ - Нали?

Отделно имаме "Хроника на Моневмасия"?
В същата ЕДН КЪМ ЕДНО и историческо коректно е отбелезано - след ШЕСТИ ВЕК в най-южната част на съвременната Гърция, тоест Пелопонес, средновековна Мореа - масово е заселена от СКЛавини!
По-късните СПЕКУЛАЦИИ с това име - доведено до вида му "славяни" - което съзнателно е направено за да ни обърква и пречи да осъзнаем - това КОЕТО Е ГОТИ е по-ранното ГЕТИ(много голям народ !) ... а от тези ГОТО-ГЕТИ произлизат и СКЛавините (събирателно наименование !) на голяма част от нашите предци БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИТЕ имали злощастната съдба през ШЕСТИ ВЕК ДА ЗАГУБЯТ ЦАРСТВОТО СИ в северна Италия Равена - и от там да започнат да ги наричат ... било серви-слуги(лат.) било СКЛАВИНИ-подчинени(дословно:роби на гръцки) ... Това е накратко загадката с тези пусти "славяни" изобретени от германо-руски учени в угода на културно и политическият им ИМПЕРИАЛИЗЪМ(де-неционализация) спрямо нас и родствени нам хора!

Това накратко и успех в търсенията ти в потвърждение казаното от мен! ... защото знам(от собствен опит), че от раз това не можем да го осмислим?

П.П.
За миграция на северно-африканци - Да имаме такава! Но процентно, същите са много по-малко от това население - което те са заварили и с помощ от МЕТРОПОЛИЯТА от където идват СА ДЕ-НАЦИОНАЛИЗИРАЛИ?

Погледнете, облекла, традиции обичаи и стара лексика - заблудата пада!
цитирай
18. get - Наистина облеклото на древните ...
18.11.2018 21:02
vaquero написа:
Наистина облеклото на древните гърци наподобява това на арабите.


А на този бриго-трояно-трако-фригиец от 2-ти век пр. Хр. ... наподобява и на българите?
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Phrygian.jpg

По-скоро на дедите ни които носеха такова с ПАНТАЛОНИ облекло?
А "фригийската шапка" - знаете ли до най-късно КЪДЕ Е НОСЕНА И ИЗОБРАЗЯВЯНА?
цитирай
19. shtaparov - Наистина облеклото на древните ...
18.11.2018 22:14
vaquero написа:
Наистина облеклото на древните гърци наподобява това на арабите.

По-рано винаги съм се чудил защо е така,а сега знам отговора.
цитирай
20. shtaparov - "- Апел! Да бъдем по-вни...
18.11.2018 22:21
nikikm написа:

"- Апел! Да бъдем по-внимателни кичейки с разни етикети съвременните "гърци" тъй като в съшността си /ние и те в миналото сме били деца на ЕДИН И СЪЩ НАРОД/ - или поне със значима част от тях?!"
Какво общо може да имат данайците гърци или егюпски цигани,както им е казвал народа,чиито гени и до днес сочат произход-Африка,с траките европеиди-автохтонен народ известни днес,като българи? Не говоря за по-късно смесване и заимстване на почти всичко от тракийците.

Аз съм на мнение,че на този етап от погърчения (респ. потурчен, помакедончен, порумънчен или посърбен) Българин ще имаме толкова полза,колкото сме имали от Василий II. Щото и за него един арабски извор твърди,че е от "славянски" т.е. Български род,но виждате какво е направил. От уроди като него турците са знаели,че потурнака може да бъде по-злостен враг на своето отечество от самия турчин и това ги накарало да въведат еничарската институция,благодарение на която създали своята империя.
цитирай
21. shtaparov - "- Апел! Да бъдем по-вни...
18.11.2018 22:32
get написа:
nikikm написа:

"- Апел! Да бъдем по-внимателни кичейки с разни етикети съвременните "гърци" тъй като в съшността си /ние и те в миналото сме били деца на ЕДИН И СЪЩ НАРОД/ - или поне със значима част от тях?!"
Какво общо може да имат данайците гърци или егюпски цигани,както им е казвал народа,чиито гени и до днес сочат произход-Африка,с траките европеиди-автохтонен народ известни днес,като българи? Не говоря за по-късно смесване и заимстване на почти всичко от тракийците.


Уважаеми Ники - дал съм отговора?
Но обремененото ни ОЩЕ ОТ ДЕТСКИТЕ И УЕНИЧЕСКИ ГОДИНИ СЪЗНАНИЕ - отказва да приеме ДАННИТЕ КОИТО съм ЦИТИРАЛ - Нали?

Отделно имаме "Хроника на Моневмасия"?
В същата ЕДН КЪМ ЕДНО и историческо коректно е отбелезано - след ШЕСТИ ВЕК в най-южната част на съвременната Гърция, тоест Пелопонес, средновековна Мореа - масово е заселена от СКЛавини!
По-късните СПЕКУЛАЦИИ с това име - доведено до вида му "славяни" - което съзнателно е направено за да ни обърква и пречи да осъзнаем - това КОЕТО Е ГОТИ е по-ранното ГЕТИ(много голям народ !) ... а от тези ГОТО-ГЕТИ произлизат и СКЛавините (събирателно наименование !) на голяма част от нашите предци БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИТЕ имали злощастната съдба през ШЕСТИ ВЕК ДА ЗАГУБЯТ ЦАРСТВОТО СИ в северна Италия Равена - и от там да започнат да ги наричат ... било серви-слуги(лат.) било СКЛАВИНИ-подчинени(дословно:роби на гръцки) ... Това е накратко загадката с тези пусти "славяни" изобретени от германо-руски учени в угода на културно и политическият им ИМПЕРИАЛИЗЪМ(де-неционализация) спрямо нас и родствени нам хора!

Това накратко и успех в търсенията ти в потвърждение казаното от мен! ... защото знам(от собствен опит), че от раз това не можем да го осмислим?

П.П.
За миграция на северно-африканци - Да имаме такава! Но процентно, същите са много по-малко от това население - което те са заварили и с помощ от МЕТРОПОЛИЯТА от където идват СА ДЕ-НАЦИОНАЛИЗИРАЛИ?

Погледнете, облекла, традиции обичаи и стара лексика - заблудата пада!

Елада и преди гръцкото нашествие била заселена с Българи а ортодоксалните гърци уж били малко,но погледнете ги сега- имат население почти 12 млн. при положение,че бяха седем милиона когато ние бяхме осем! Това е станало с цената и на масови погърчвания разбира се и няма да се учудя ако много от гръцките генерали,които изгаряха Български селища и избиваха наше невъоръжено цивилно население през 1913 г., че и след това са имали Български корени! Другите неща те ги крадат успоредно с погърчването така,както ни крадат сърбите и "македонците" и няма да имат мира докато на Земята има и един Българин,който може да попита крадеца къде са нашите братя и сестри,които останаха да пъшкат под злостното иго на елинизма и македонизма.

Сега там е пълно с хора,които чернеят та синеят,без да са цигани или имигранти- те са потомци на истинските древни гърци,чийто ген е намножен по волята на "великите" сили. По биологичните закони този ген е доминантен което означава,че много от тези "гърци" може да са потомци и на Българи,но доминантният им ген ги прави да приличат на цигани т.е. на гърци. Когато ги види някой погърчен обаче,той се отвращава от тях и ги нарича с чиста съвест "цигани" без да осъзнава,че самият той не е "циганин" по простата причина,че изобщо не е грък! Тази ситуация съм я виждал лично преди години,затова я описвам тук- тогава не разбирах защо този невероятно бял "грък" от Българското Беломорие наричаше своите Кипърски събратя така,но днес вече го разбирам.
цитирай
22. shtaparov - Наистина облеклото на древните ...
18.11.2018 22:41
get написа:
vaquero написа:
Наистина облеклото на древните гърци наподобява това на арабите.


А на този бриго-трояно-трако-фригиец от 2-ти век пр. Хр. ... наподобява и на българите?
https://commons/wiki/File:Phrygian

По-скоро на дедите ни които носеха такова с ПАНТАЛОНИ облекло?
А "фригийската шапка" - знаете ли до най-късно КЪДЕ Е НОСЕНА И ИЗОБРАЗЯВЯНА?

Наподобява на нашето разбира се- особено този ямурлук с качулка и панталони. Драпериите са донякъде под гръцко влияние,но като цяло се различава от типичното гръцко облекло.
цитирай
23. litatru - Здравейте!
18.11.2018 22:59
Поздрави за обстойния и съдържателен постинг!
С топло сърце - Литатру!
цитирай
24. get - Наистина облеклото на древните ...
18.11.2018 23:09
shtaparov написа:
get написа:
vaquero написа:
Наистина облеклото на древните гърци наподобява това на арабите.


А на този бриго-трояно-трако-фригиец от 2-ти век пр. Хр. ... наподобява и на българите?
https://commons/wiki/File:Phrygian

По-скоро на дедите ни които носеха такова с ПАНТАЛОНИ облекло?
А "фригийската шапка" - знаете ли до най-късно КЪДЕ Е НОСЕНА И ИЗОБРАЗЯВЯНА?

Наподобява на нашето разбира се- особено този ямурлук с качулка и панталони. Драпериите са донякъде под гръцко влияние,но като цяло се различава от типичното гръцко облекло.


Ето на този Адрес: https://www.nationalgeographic.com/trajan-column/

- Където Нейшиънъл джеографик е направил анимирано филмче на Траяновата колона - разказваща победата над Дако-Сарматите(второто отговаря най-общо казано на голямо ГЕТИ - д.м.)
Отново можем да видим типичния не-гръцки, а трако-фригийски тип облекло(със задължително присъстващ "панталон") + "фригийската шапка" ?
Знаем, че двете войни на император Траян срещу Дако-Сарматите ... като даки, казват било синонимно и на гети ... но да не се отплесвам - а да кажа, до 107 г. римския император Траян казват, че е УНИЩОЖИЛ това гето-дако//маса-гето(то и) сарматско държавно образование - но?

- Но не щеш, ли около сто години след това (около 230 г.) един народ с подобно име (с разлика в една буква), напада римските владения на север от Истъра-Дунав?
- Германско-руските учени в един глас ТВЪРДЯТ ... Това е НОВ НАРОД нямащ нищо общо с предишните ГЕТИ?

- Но на ТРАЯНОВАТА КОЛОНА от 110 г. и на един саркофаг Лудовози, вече от 230-40 години ВИЖДАМЕ ЕДНАКВИ ФИГУРИ ... със специфичната ФРИГИЙСКО-ДАКСКА ШАПКА !
- Но щом учените са казали, че по-късните "готи" от начало на трети век НЯМАТ НИЩО ОБЩО С по-ранните ГЕТИ от начало на 2-ри век - смее ли някой недипломиран инсторик - да им възразява?

Ето го въпросният Съркофаг Лудовизи (наречен така по името вилата в Рим, където е намерен ?)
Адрес: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Grande_Ludovisi_Altemps_Inv8574.jpg
цитирай
25. shtaparov - Поздрави за обстойния и съдържа...
18.11.2018 23:10
litatru написа:
Поздрави за обстойния и съдържателен постинг!
С топло сърце - Литатру!

О-о Вели,появи се най-после- благодаря ти,зарадва ме!
цитирай
26. shtaparov - Наистина облеклото на древните ...
18.11.2018 23:30
get написа:
shtaparov написа:
get написа:
vaquero написа:
Наистина облеклото на древните гърци наподобява това на арабите.


А на този бриго-трояно-трако-фригиец от 2-ти век пр. Хр. ... наподобява и на българите?
https://commons/wiki/File:Phrygian

По-скоро на дедите ни които носеха такова с ПАНТАЛОНИ облекло?
А "фригийската шапка" - знаете ли до най-късно КЪДЕ Е НОСЕНА И ИЗОБРАЗЯВЯНА?

Наподобява на нашето разбира се- особено този ямурлук с качулка и панталони. Драпериите са донякъде под гръцко влияние,но като цяло се различава от типичното гръцко облекло.


Ето на този Адрес: https://wwwographic/trajan-column/

- Където Нейшиънъл джеографик е направил анимирано филмче на Траяновата колона - разказваща победата над Дако-Сарматите(второто отговаря най-общо казано на голямо ГЕТИ - д.м.)
Отново можем да видим типичния не-гръцки, а трако-фригийски тип облекло(със задължително присъстващ "панталон") + "фригийската шапка" ?
Знаем, че двете войни на император Траян срещу Дако-Сарматите ... като даки, казват било синонимно и на гети ... но да не се отплесвам - а да кажа, до 107 г. римския император Траян казват, че е УНИЩОЖИЛ това гето-дако//маса-гето(то и) сарматско държавно образование - но?

- Но не щеш, ли около сто години след това (около 230 г.) един народ с подобно име (с разлика в една буква), напада римските владения на север от Истъра-Дунав?
- Германско-руските учени в един глас ТВЪРДЯТ ... Това е НОВ НАРОД нямащ нищо общо с предишните ГЕТИ?

- Но на ТРАЯНОВАТА КОЛОНА от 110 г. и на един саркофаг Лудовози, вече от 230-40 години ВИЖДАМЕ ЕДНАКВИ ФИГУРИ ... със специфичната ФРИГИЙСКО-ДАКСКА ШАПКА !
- Но щом учените са казали, че по-късните "готи" от начало на трети век НЯМАТ НИЩО ОБЩО С по-ранните ГЕТИ от начало на 2-ри век - смее ли някой недипломиран инсторик - да им възразява?

Ето го въпросният Съркофаг Лудовизи (наречен така по името вилата в Рим, където е намерен ?)
Адрес: https://commons/wiki/File:Grande_Ludovisi_Altemps_Inv8574.jpg

Този саркофаг е прекрасно произведение на римското изкуство- в него може да е бил погребан римски император,а между изобразените наистина се виждат хора с панталони. Римляните са ги драпирали малко по своя си навик но това не променя факта- панталоните са типично европейско облекло,напълно непривично за гърци та дори и римляни за разлика от сега,когато почти целия свят ги е приел!
цитирай
27. get - . . . а между изобразените наистина ...
19.11.2018 12:28
shtaparov написа:
... а между изобразените наистина се виждат хора с панталони. Римляните са ги драпирали малко по своя си навик но това не променя факта- панталоните са типично европейско облекло,напълно непривично за гърци та дори и римляни за разлика от сега,когато почти целия свят ги е приел!


Щапаров погледни ... на изобразеният Саркофаг от Лудовози на адреса?
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Grande_Ludovisi_Altemps_Inv8574.jpg

1-во - най-горен ред, трета фигура от ляво на дясно ... мъж не само с ПАНТАЛОН и РИЗА но и с типичната за "фригийците" шапка? Такъв ще видим и на 2-ри ред отляво - глава с "фригийска" шапка?

Хайде сега да видим победеният от имтератор Траян, династ на "румънските" ДАКИ, Децебал - Как го изобразяват ?

- За специфики в облекло на "даки" - можеш да видиш в англо-езичната статия за Децебал - ВИЖ КАК СА ГО ИЗОБРАЗЯВАЛИ?

Адрес: https://en.wikipedia.org/wiki/Decebalus
или от Траяновата колона - Адрес: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Decebal_suicide.jpg

... или предшественика му Буребиста(82–44 BC): https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Burebista_cropped.png
цитирай
28. shtaparov - . . . а между изобразените наистина ...
19.11.2018 12:39
get написа:
shtaparov написа:
... а между изобразените наистина се виждат хора с панталони. Римляните са ги драпирали малко по своя си навик но това не променя факта- панталоните са типично европейско облекло,напълно непривично за гърци та дори и римляни за разлика от сега,когато почти целия свят ги е приел!


Щапаров погледни ... на изобразеният Саркофаг от Лудовози на адреса?
https://commons/wiki/File:Grande_Ludovisi_Altemps_Inv8574.jpg

1-во - най-горен ред, трета фигура от ляво на дясно ... мъж не само с ПАНТАЛОН и РИЗА но и с типичната за "фригийците" шапка? Такъв ще видим и на 2-ри ред отляво - глава с "фригийска" шапка?

Хайде сега да видим победеният от имтератор Траян, династ на "румънските" ДАКИ, Децебал - Как го изобразяват ?

- За специфики в облекло на "даки" - можеш да видиш в англо-езичната статия за Децебал - ВИЖ КАК СА ГО ИЗОБРАЗЯВАЛИ?

Адрес: https://en/wiki/Decebalus
или от Траяновата колона - Адрес: https://commons/wiki/File:Decebal_suicide.jpg

... или предшественика му Буребиста(82–44 BC): https://commons/wiki/File:Burebista_cropped.png

Навсякъде са фригийски шапки,спор няма- виж обаче кой е направил паметник на Буревиста,някакви румънски власи с объркано самосъзнание тръгнали да го присвояват и него!
цитирай
29. get - До 28. shtaparov - ... ?
19.11.2018 13:26
shtaparov написа:

Навсякъде са фригийски шапки,спор няма- виж обаче кой е направил паметник на Буревиста,някакви румънски власи с объркано самосъзнание тръгнали да го присвояват и него!


"Власите-РИМЛЯНИ" се появяват благодарение И В РЕЗУЛТАТ на Екатерина II-ра(с рождени "славянски" имена: Sophie Auguste Friederike von Anhalt-Zerbst-Dornburg) и договорките и с австро-унгарския имтератор Йосиф II?
За създаване на територията на земите север от Дунав, на ДЪРЖАВА "ДАКИЯ" и народ "РИМЛЯНИ" - това в контекста на по-големият и план - известен като ГРЪЦКИ ПРОЕКТ ?
Той пък предвиждащ - създаване на ортодоксално-религиозна държава с "гръцки етносен" признак ... на която столица да бъде ЮЖНАТА РУСКО-ИМПЕРСКА СТОЛИЦА - ЦАРИГРАД?

Тази гео-политическа линия е създадена НЕ ОТ РУСНАЦИ ... но поне от Петър Велики ... до последният им император Николай II Романов - се следва в тяхната ГЕО-ПОЛИТИЧЕСКА и ДЪРЖАВНИЧЕСКА СТРАТЕГИЯ!


цитирай
30. shtaparov - Навсякъде са фригийски шапки, ...
19.11.2018 14:22
get написа:
shtaparov написа:

Навсякъде са фригийски шапки,спор няма- виж обаче кой е направил паметник на Буревиста,някакви румънски власи с объркано самосъзнание тръгнали да го присвояват и него!


"Власите-РИМЛЯНИ" се появяват благодарение И В РЕЗУЛТАТ на Екатерина II-ра(с рождени "славянски" имена: Sophie Auguste Friederike von Anhalt-Zerbst-Dornburg) и договорките и с австро-унгарския имтератор Йосиф II?
За създаване на територията на земите север от Дунав, на ДЪРЖАВА "ДАКИЯ" и народ "РИМЛЯНИ" - това в контекста на по-големият и план - известен като ГРЪЦКИ ПРОЕКТ ?
Той пък предвиждащ - създаване на ортодоксално-религиозна държава с "гръцки етносен" признак ... на която столица да бъде ЮЖНАТА РУСКО-ИМПЕРСКА СТОЛИЦА - ЦАРИГРАД?

Тази гео-политическа линия е създадена НЕ ОТ РУСНАЦИ ... но поне от Петър Велики ... до последният им император Николай II Романов - се следва в тяхната ГЕО-ПОЛИТИЧЕСКА и ДЪРЖАВНИЧЕСКА СТРАТЕГИЯ!

Те са следвали стратегията и след това- гръцката атака срещу Анкара и Цариград през 1920-1922 г. бе разбита с помощта на Ленин точно затова- за да не би гърците да превземат Цариград,да отнемат на руснаците дълго жадуваната плячка и да ги посрамят за това,че са успели да превземат града преди тях!
цитирай
31. get - Навсякъде са фригийски шапки, ...
19.11.2018 14:52
shtaparov написа:
get написа:
shtaparov написа:

Навсякъде са фригийски шапки,спор няма- виж обаче кой е направил паметник на Буревиста,някакви румънски власи с объркано самосъзнание тръгнали да го присвояват и него!


"Власите-РИМЛЯНИ" се появяват благодарение И В РЕЗУЛТАТ на Екатерина II-ра(с рождени "славянски" имена: Sophie Auguste Friederike von Anhalt-Zerbst-Dornburg) и договорките и с австро-унгарския имтератор Йосиф II?
За създаване на територията на земите север от Дунав, на ДЪРЖАВА "ДАКИЯ" и народ "РИМЛЯНИ" - това в контекста на по-големият и план - известен като ГРЪЦКИ ПРОЕКТ ?
Той пък предвиждащ - създаване на ортодоксално-религиозна държава с "гръцки етносен" признак ... на която столица да бъде ЮЖНАТА РУСКО-ИМПЕРСКА СТОЛИЦА - ЦАРИГРАД?

Тази гео-политическа линия е създадена НЕ ОТ РУСНАЦИ ... но поне от Петър Велики ... до последният им император Николай II Романов - се следва в тяхната ГЕО-ПОЛИТИЧЕСКА и ДЪРЖАВНИЧЕСКА СТРАТЕГИЯ!

Те са следвали стратегията и след това- гръцката атака срещу Анкара и Цариград през 1920-1922 г. бе разбита с помощта на Ленин точно затова- за да не би гърците да превземат Цариград,да отнемат на руснаците дълго жадуваната плячка и да ги посрамят за това,че са успели да превземат града преди тях!


- Не следва да пропускаме СЪБИТИЕТО, ОТ ПРЕДИ ТОВА ?
Съзнателно провалената АТАКА НА ЧАТАЛДЖА(м. ноември 1912 г.) - от бългорофоба и откровен русофил НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ - генерал Радко Димитриев - ПО УКАЗАНИЕ НА РУСИТЕ!?
- Още тогава - за ужас на "братушките" над Света София щеше да се развее - не руският а българския трибагреник!

Който го интересува, ТАЗИ СРАМНА ПОРАДИ ПРЕДАТЕЛСТВО - СТРАНИЦА ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ?
Може да прочете книгата на Ген. Павел Христов "Престъпленията на ген. Радко Димитриев" ?
цитирай
32. techno1 - По големи глупости не съм чел. То ...
20.11.2018 15:29
По големи глупости не съм чел. То непознаването на историята, не оневенява глупоста. По логиката на автора можем да изпишем доста интересни неща за другите народи. Комплексар,който търси евтина изява.
цитирай
33. shtaparov - Навсякъде са фригийски шапки, ...
20.11.2018 17:22
get написа:
shtaparov написа:
get написа:
shtaparov написа:

Навсякъде са фригийски шапки,спор няма- виж обаче кой е направил паметник на Буревиста,някакви румънски власи с объркано самосъзнание тръгнали да го присвояват и него!


"Власите-РИМЛЯНИ" се появяват благодарение И В РЕЗУЛТАТ на Екатерина II-ра(с рождени "славянски" имена: Sophie Auguste Friederike von Anhalt-Zerbst-Dornburg) и договорките и с австро-унгарския имтератор Йосиф II?
За създаване на територията на земите север от Дунав, на ДЪРЖАВА "ДАКИЯ" и народ "РИМЛЯНИ" - това в контекста на по-големият и план - известен като ГРЪЦКИ ПРОЕКТ ?
Той пък предвиждащ - създаване на ортодоксално-религиозна държава с "гръцки етносен" признак ... на която столица да бъде ЮЖНАТА РУСКО-ИМПЕРСКА СТОЛИЦА - ЦАРИГРАД?

Тази гео-политическа линия е създадена НЕ ОТ РУСНАЦИ ... но поне от Петър Велики ... до последният им император Николай II Романов - се следва в тяхната ГЕО-ПОЛИТИЧЕСКА и ДЪРЖАВНИЧЕСКА СТРАТЕГИЯ!

Те са следвали стратегията и след това- гръцката атака срещу Анкара и Цариград през 1920-1922 г. бе разбита с помощта на Ленин точно затова- за да не би гърците да превземат Цариград,да отнемат на руснаците дълго жадуваната плячка и да ги посрамят за това,че са успели да превземат града преди тях!


- Не следва да пропускаме СЪБИТИЕТО, ОТ ПРЕДИ ТОВА ?
Съзнателно провалената АТАКА НА ЧАТАЛДЖА(м. ноември 1912 г.) - от бългорофоба и откровен русофил НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ - генерал Радко Димитриев - ПО УКАЗАНИЕ НА РУСИТЕ!?
- Още тогава - за ужас на "братушките" над Света София щеше да се развее - не руският а българския трибагреник!

Който го интересува, ТАЗИ СРАМНА ПОРАДИ ПРЕДАТЕЛСТВО - СТРАНИЦА ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ?
Може да прочете книгата на Ген. Павел Христов "Престъпленията на ген. Радко Димитриев" ?

Убеден съм,че си струва тази книга да бъде прочетена,а аз даже не знаех че я има!
цитирай
34. shtaparov - По големи ...
20.11.2018 17:38
techno1 написа:
По големи глупости не съм чел. То непознаването на историята, не оневенява глупоста. По логиката на автора можем да изпишем доста интересни неща за другите народи. Комплексар,който търси евтина изява.

Малко си се объркал друже,в много неща си изостанал а знания точно на тебе не достигат,което веднага ще ти го докажа. Каракачаните не са гърци ако не знаеш- тяхното самоназвание е ВЛАСИ (В-Л-А-С-И ! ),а името Каракачани- Българско. То не е турско както може да помислиш,гръцко пък въобще не е. Затова Каракачаните не са гърци- Власи са,а Власите са Български етнос,поклонници на бога Влес (Велес),бога на стадата и пастирите. Всички гръкоговорящи не са гърци така,както всички англоговорящи не са американци- нали знаеш това? Та по-добре научи това или си трай- не ми разваляй хубавите впечатления за Каракачаните,от които има прекрасни Български патриоти. Питаш как съм го научил ли? Ако събереш един "армъноговорящ" Влах с един "гръкоговорящ",който освен Влах се нарича и Каракачанин,те няма да се разберат помежду си на "влашки",гръцки и латински- ще се разберат единствено на Български! Ако не е Българският език да ги обедини,тези две групи Власи ще се отчуждят напълно помежду си понеже нито един от тях няма да разбере какво говори другия! Българския обаче е общ и за двете групи което означава,че точно той им е майчин!

Затова между тях има и фамилия Чанови- такива фамилии няма между гърците и латинците. "Ч"-то е недостъпен за тях звук,а някои "романски" народи са го получили от наши преселници разбира се,без значение дали живеят в Испания или Италия а лични имена като ЧАНИ и ЧАНЕ можеш да срещнеш сред наши роднински народи в Кавказ,с които сме се разделили преди повече от 1300 години!
цитирай
35. eboa - Тюрлю-гювеч.
23.11.2018 10:10
Явно това е историята за тебе... Чалми, араби, каракачански овчарки ... Когато гърците са създали цивилизация, държавност, писменост и са правили секс, не знам какво прави секса тук, но всички правят секс, не е имало ислям. Не ти излиза историята с ок. десет века. Ислямът е създаден 700 години след Христос, а Александър е стигнал до Индия кога? Даже в детските енциклопедии го пише. Чувал ли си за думата демокрация? Гръцка е.
цитирай
36. get - 32. techno1 - Обосновете се!
23.11.2018 19:36
techno1 написа:
По големи глупости не съм чел. То непознаването на историята, не оневенява глупоста. По логиката на автора можем да изпишем доста интересни неща за другите народи. Комплексар,който търси евтина изява.


Инак оставам с впечатление, че съвсем не е отминало безнаказано, придедите ви - ето това обръщение от 18-ти век, писано от поредният "елинизатор", от фанариотската цариградска патриаршия - Четете?

„Албанои, Влахои, Булгарои, алоглоси харите …
„ Албанци, Власи, Българи, чуждоезични Радвайте се
И пригответе се всички да станете РОМЕИ(?).
Оставете варварските си език, нрави и обичаи,
Които на потомците ви, ще се струват измислица.
Уважавайки родовете си, както и вашите отечества,
от албано-български ги направете Гръцки. (…)
Народи до сега другоезични (…)
Приемете езика и речта на ромеите.
Имайте полза от тях във вашите занятия
И във всичките ви търговски начинания.
Младежи български, влашки(арумънски – б.м.), албански здравейте,
Дякони, презвитери, иеромонаси.
Събудете се от дълбокият сън на невежеството
И научете гръцкия език Майка на Мъдростта!”

Забележка - В тази връзка по данни от Найден Геров по време на българското Възраждане, най-силно повлияният от гръцката културно-религиозна пропаганда, ПЛОВДИВ се е говорило предимно гръцки.
При условие че по данни, от преброяване от османските власти при 398-те християнски къщи САМО ЧЕТИРИНАДЕСЕТ са били на гърци преселници от същинска Гърция!
Всички други са били на "местни гърци"?
Във връзка с културната дебългаризация на населението от Филибе, писалият за този процес П. Славейков, казва: "... не искат гърци - а ромеи да бъдат?".

Не по цветущо е било положението и във Варна - където християнски еснаф е бил "гръко"-езичен. Странното е че с жените си в къщи не говорели на гръцки? По пътипес от 1813 год е цитата?

Още по-странно става като сравним образците на "гръцкия античен" костюм с този от средновековие и съвременност -как ли е станал "прехода"?
Това имам в предвид?
http://www.pontos-news.gr/ru/article/147694/v-moskve-prodolzhaetsya-vystavka-tradicionnyy-kostyum-grecii

цитирай
37. shtaparov - Явно това е историята за тебе. . . ...
26.11.2018 14:38
eboa написа:
Явно това е историята за тебе... Чалми, араби, каракачански овчарки ... Когато гърците са създали цивилизация, държавност, писменост и са правили секс, не знам какво прави секса тук, но всички правят секс, не е имало ислям. Не ти излиза историята с ок. десет века. Ислямът е създаден 700 години след Христос, а Александър е стигнал до Индия кога? Даже в детските енциклопедии го пише. Чувал ли си за думата демокрация? Гръцка е.

Тези дрехи не са измислени от исляма- тях си ги е имало в същия регион хиляди години преди него! Екстремисткия ислям впрочем не е измислил почти нищо друго освен рекета и тероризма: за друго не се сещам.
цитирай
38. shtaparov - По големи ...
26.11.2018 14:54
get написа:
techno1 написа:
По големи глупости не съм чел. То непознаването на историята, не оневенява глупоста. По логиката на автора можем да изпишем доста интересни неща за другите народи. Комплексар,който търси евтина изява.


Инак оставам с впечатление, че съвсем не е отминало безнаказано, придедите ви - ето това обръщение от 18-ти век, писано от поредният "елинизатор", от фанариотската цариградска патриаршия - Четете?

„Албанои, Влахои, Булгарои, алоглоси харите …
„ Албанци, Власи, Българи, чуждоезични Радвайте се
И пригответе се всички да станете РОМЕИ(?).
Оставете варварските си език, нрави и обичаи,
Които на потомците ви, ще се струват измислица.
Уважавайки родовете си, както и вашите отечества,
от албано-български ги направете Гръцки. (…)
Народи до сега другоезични (…)
Приемете езика и речта на ромеите.
Имайте полза от тях във вашите занятия
И във всичките ви търговски начинания.
Младежи български, влашки(арумънски – б.м.), албански здравейте,
Дякони, презвитери, иеромонаси.
Събудете се от дълбокият сън на невежеството
И научете гръцкия език Майка на Мъдростта!”

Забележка - В тази връзка по данни от Найден Геров по време на българското Възраждане, най-силно повлияният от гръцката културно-религиозна пропаганда, ПЛОВДИВ се е говорило предимно гръцки.
При условие че по данни, от преброяване от османските власти при 398-те християнски къщи САМО ЧЕТИРИНАДЕСЕТ са били на гърци преселници от същинска Гърция!
Всички други са били на "местни гърци"?
Във връзка с културната дебългаризация на населението от Филибе, писалият за този процес П. Славейков, казва: "... не искат гърци - а ромеи да бъдат?".

Не по цветущо е било положението и във Варна - където християнски еснаф е бил "гръко"-езичен. Странното е че с жените си в къщи не говорели на гръцки? По пътипес от 1813 год е цитата?

Още по-странно става като сравним образците на "гръцкия античен" костюм с този от средновековие и съвременност -как ли е станал "прехода"?
Това имам в предвид?
http://www-news/ru/article/147694/v-moskve-prodolzhaetsya-vystavka-tradicionnyy-kostyum-grecii


Гръкоманията за съжаление е стар процес на около 3000 години и днес можем само да заключим че 80-90% от хората,имащи се днес за гърци са всъщност "потурнаци" (погърчени). Но ето че в същия дух коментира още един читател- eboa.blog (коментар 35): и на него не му харесват истините за гърците,които съм изнесъл. Истината особено в политиката най-много боли: много народи ще се разбунтуват и ще тръгнат по пътя на дезинтеграцията ако научат истината за себе си,а в това число освен гърците влизат още китайците,власите,русите и сърбите. Нашия народ пък върви по този път по точно обратната причина- понеже от над 70 години системно е лъган,а той не е свикнал да живее в лъжа и това много го тормози.
цитирай
39. techno1 - Уточнение за произхода на саракачаните.
27.11.2018 12:49
Защо, все още се робува на пропагандата от онези тоталитарни времена, когато по абсурден начин се доказваше единният произход на всички граждани в България. Какво се постигна с това –НИЩО! Hапротив, нагнети се недоверие и затваряне на цели общности и групи.
Това е поредната манипулация и опит за изопачаване на истината.
Този въпрос е изяснен преди много години, след обстойни изследвания на редица европейски, американски, японски учени и изследователи. Te недвусмислено доказват, че каракачаните сме неделима част от гръцкия етнос и като такива нямаме нищо общо с другите етнически групи.
Сред изследователите са датският езиковед Карстен Хьог, преподавател в университета в Копенхаген, който в свой труд от 1925 г. достига до извода, че каракачаните са чиста гръцка общност. До същия извод достига и английският антрополог Дж. Кембъл през 1955 г., след като прекарва няколко години сред каракачаните, населявали Епир.
Подобни изследвания са правени и от Густав Вайганд, Г. Кавадиас, както и от университета "Аристотел" в Солун и Newcastle Upon Tyne и др. Немалка роля има и мнението на самите каракачани, чийто брой надхвърля 500 000 души в България и Гърция, които предават историята си от поколение на поколение чрез своите песни, предания, легенди.
Има няколко необходими условия за доказване на принадлежност към една или друга етническа група .
Първото условие е езика.
Те винаги са говорили на един език –гръцкия, с някои характерни идиоми от преди Омировото време.
Второто условие са антропологическите характеристики.
Много са изследванията на тази тема, а и ние по-възрастните сме били обект на изследването. Поддържаме тезата на Арис Полянос, че каракачаните са първите обитатели не само на Гърция, но и на Европа.
Трето условие са историческите и археологически документи, предания, легенди, духовни науки и др.
Има достатъчно изследвания по тези теми.
Четвърто условие-традиции, нрави и обичаи.
Това е неизчерпаем източник за националната принадлежност , идентичност, произход.
И последно условие-поминък,религия , обществено устройство, вътрешна нагласа,политически предпочитания.
И както казва един наш сънародник, евреите викат бог, индийците търсят същността в прераждането, китайците в днешния ден, египтяните търсят безсмъртието, а ние търсим СВОБОДАТА в таз земя . КАРАКАЧАНИНЪТ , не преклонил глава пред никой тиранин, КАРАКАЧАНИНЪТ е казал своето НЕ, векове назад и е поел пътя на изгнанието за да я съхрани нея СВОБОДАТА.
“Турците ги нарекли кара-качани, ще рече черни – непокорни, защото носят на главите си черни кърпи в знак на дълбока скръб за падналото царство /Византия и столицата Константинопол/ и поруганата Света София“, така казват старците. В Пинд, където остават през всичките тези години, уединени, те съхраняват своята древна гръцка идентичност, език, нрави, обичаи и народно изкуство.

Ние сме граждани на България и се гордеем с това. Но c векове сме съхранявали нашата идентичност и не желаем тя да се променя.
P.S.
Някой по-горе пък засегна и имената ни,които били чисто български, ами да се поразрови с няколко десетилетия назад и да види какви бяха нашите фамилии и кой, как ги смени.
Има толкова много литература и то от чужди иследователи, да не говорим за нас, които имаме своята кабала ,преди еврейската такава. А ако се занимава с духовни науки ,да почете сказанията на св.Козма, учителя и предводителя на саракачанската общност и т.н.
Не бива с омраза, отрицание, негавитизъм да се стремим към добро и духовно извисяване.Не става така. А що се отнася до причесляването ни с единен произход с "власите", е абсурдно твърдение и съм бил свидетел на онова прословуто андропологическо изследване от 70-те години.Още тогава пишман учените тук подвиха опашки и по-вече коментар по темата нямаше!
цитирай
40. shtaparov - Защо, все още се робува на пропаг...
27.11.2018 19:22
techno1 написа:
Защо, все още се робува на пропагандата от онези тоталитарни времена, когато по абсурден начин се доказваше единният произход на всички граждани в България. Какво се постигна с това –НИЩО! Hапротив, нагнети се недоверие и затваряне на цели общности и групи.
Това е поредната манипулация и опит за изопачаване на истината.
Този въпрос е изяснен преди много години, след обстойни изследвания на редица европейски, американски, японски учени и изследователи. Te недвусмислено доказват, че каракачаните сме неделима част от гръцкия етнос и като такива нямаме нищо общо с другите етнически групи.
Сред изследователите са датският езиковед Карстен Хьог, преподавател в университета в Копенхаген, който в свой труд от 1925 г. достига до извода, че каракачаните са чиста гръцка общност. До същия извод достига и английският антрополог Дж. Кембъл през 1955 г., след като прекарва няколко години сред каракачаните, населявали Епир.
Подобни изследвания са правени и от Густав Вайганд, Г. Кавадиас, както и от университета "Аристотел" в Солун и Newcastle Upon Tyne и др. Немалка роля има и мнението на самите каракачани, чийто брой надхвърля 500 000 души в България и Гърция, които предават историята си от поколение на поколение чрез своите песни, предания, легенди.
Има няколко необходими условия за доказване на принадлежност към една или друга етническа група .
Първото условие е езика.
Те винаги са говорили на един език –гръцкия, с някои характерни идиоми от преди Омировото време.
Второто условие са антропологическите характеристики.
Много са изследванията на тази тема, а и ние по-възрастните сме били обект на изследването. Поддържаме тезата на Арис Полянос, че каракачаните са първите обитатели не само на Гърция, но и на Европа.
Трето условие са историческите и археологически документи, предания, легенди, духовни науки и др.
Има достатъчно изследвания по тези теми.
Четвърто условие-традиции, нрави и обичаи.
Това е неизчерпаем източник за националната принадлежност , идентичност, произход.
И последно условие-поминък,религия , обществено устройство, вътрешна нагласа,политически предпочитания.
И както казва един наш сънародник, евреите викат бог, индийците търсят същността в прераждането, китайците в днешния ден, египтяните търсят безсмъртието, а ние търсим СВОБОДАТА в таз земя . КАРАКАЧАНИНЪТ , не преклонил глава пред никой тиранин, КАРАКАЧАНИНЪТ е казал своето НЕ, векове назад и е поел пътя на изгнанието за да я съхрани нея СВОБОДАТА.
“Турците ги нарекли кара-качани, ще рече черни – непокорни, защото носят на главите си черни кърпи в знак на дълбока скръб за падналото царство /Византия и столицата Константинопол/ и поруганата Света София“, така казват старците. В Пинд, където остават през всичките тези години, уединени, те съхраняват своята древна гръцка идентичност, език, нрави, обичаи и народно изкуство.

Ние сме граждани на България и се гордеем с това. Но c векове сме съхранявали нашата идентичност и не желаем тя да се променя.
P.S.
Някой по-горе пък засегна и имената ни,които били чисто български, ами да се поразрови с няколко десетилетия назад и да види какви бяха нашите фамилии и кой, как ги смени.
Има толкова много литература и то от чужди иследователи, да не говорим за нас, които имаме своята кабала ,преди еврейската такава. А ако се занимава с духовни науки ,да почете сказанията на св.Козма, учителя и предводителя на саракачанската общност и т.н.
Не бива с омраза, отрицание, негавитизъм да се стремим към добро и духовно извисяване.Не става така. А що се отнася до причесляването ни с единен произход с "власите", е абсурдно твърдение и съм бил свидетел на онова прословуто андропологическо изследване от 70-те години.Още тогава пишман учените тук подвиха опашки и по-вече коментар по темата нямаше!

Ако каракачаните са гръцки етнос,защо се самонаричат ВЛАСИ (В-Л-А-С-И),да не би да са били чуждопоклонници??? Това изследване с антропологията твърде не върви,понеже е правено от гръкомани- не от безпристрастни учени а Българските народни обичаи на тези хора и вторият им език,който ВИНАГИ е Български ясно сочат,че те са твърде погрешно оценени от науката по време,когато България бе враг на НАТО а Гърция членуваше в него. Затова тези изследвания си имат политически привкус и ако човек не го съзнава а им вярва безрезервно,със сигурност ще сбърка! Безпристрастни учени дори и днес трудно ще се намерят- никой няма интерес да четка Българите,на тях не им се опростяват дори 50 милиона дългове за разлика от гръцките "цивилизатори" т.е. гейогози,на които им опростиха стотици милиарди откраднати евра! Затова недей ги защитава- те не заслужават твоето внимание,твоя произход и произхода на всички Каракачани е далеч по-благороден от оня,за който се бориш и много от "твоите" хора отлично го съзнават,понеже са избрали да живеят в България по време,когато са можели да отидат в Гърция!
цитирай
41. techno1 - Уточнение.
30.11.2018 08:58
Уточнявам и по-вече няма да коментирам.1.Антропологичните изследвания са правени 1966 година по настояване на комунистическите учени на Румъния,със съгласието на българското правителство и българските учени.Няма гръкомани там. Бях дете и един по един са ни извеждали в учителската стая, а родителите по къщите ни.Това го правиха негръкомани.Толкова по този въпрос.
2.А относно Еврейско-Африканският произход е един голям буламач ,който се лансира тук и там и се търси сензация или омаловажаване на историческите заслуги на древна Гърция. Да, в древен Египет и то в долен Египет дълги векове са властвали народи от пред елинистични и пред тракийски корени. А и там населението е било един огромен конгломерат от народности. Вярно е и това ,че един род ,рода Данай се заселва и поставя началото на Аргоското царство, но и те са също гръко говорящи и нямат нищо общо с дорийците , не смесвайте нещата. Кой може да отрече Индо европейският произход на гръцките племена-елойци,ахейци,йонийци, македони,дорийци,акарнинци/там е и нашето-саракачанско изначалие/,връзката и общият им езиков и етнологичен признак!А това което оставят като историческо наследство, е безспорно доказателство за мисията им.
3.За ВЛАСИТЕ, в България има два вида власи-едните са тези около Дунав и арумъните,които ние наричаме куцовласи. Вторите населяват южната част на България и територии на юг от Лариса. Куцовласите също са водили полуномадски живот.Освен румъънски те говореха и гръцки, а впоследствие тези които останаха в България научиха и български. В годините на голямото преследване ,по времето на Али паша Янински ,каракачаните са се легитимирали като власи пред турските власти ,защото те не са имали проблеми с тях,затова е останало това "его име влахос", иначе ние като се срещнем или спорим си казваме, " ти разбираш ли ромейски", сиреч гръцки.
цитирай
42. shtaparov - Уточнявам и по-вече няма да коме...
30.11.2018 10:33
techno1 написа:
Уточнявам и по-вече няма да коментирам.1.Антропологичните изследвания са правени 1966 година по настояване на комунистическите учени на Румъния,със съгласието на българското правителство и българските учени.Няма гръкомани там. Бях дете и един по един са ни извеждали в учителската стая, а родителите по къщите ни.Това го правиха негръкомани.Толкова по този въпрос.
2.А относно Еврейско-Африканският произход е един голям буламач ,който се лансира тук и там и се търси сензация или омаловажаване на историческите заслуги на древна Гърция. Да, в древен Египет и то в долен Египет дълги векове са властвали народи от пред елинистични и пред тракийски корени. А и там населението е било един огромен конгломерат от народности. Вярно е и това ,че един род ,рода Данай се заселва и поставя началото на Аргоското царство, но и те са също гръко говорящи и нямат нищо общо с дорийците , не смесвайте нещата. Кой може да отрече Индо европейският произход на гръцките племена-елойци,ахейци,йонийци, македони,дорийци,акарнинци/там е и нашето-саракачанско изначалие/,връзката и общият им езиков и етнологичен признак!А това което оставят като историческо наследство, е безспорно доказателство за мисията им.
3.За ВЛАСИТЕ, в България има два вида власи-едните са тези около Дунав и арумъните,които ние наричаме куцовласи. Вторите населяват южната част на България и територии на юг от Лариса. Куцовласите също са водили полуномадски живот.Освен румъънски те говореха и гръцки, а впоследствие тези които останаха в България научиха и български. В годините на голямото преследване ,по времето на Али паша Янински ,каракачаните са се легитимирали като власи пред турските власти ,защото те не са имали проблеми с тях,затова е останало това "его име влахос", иначе ние като се срещнем или спорим си казваме, " ти разбираш ли ромейски", сиреч гръцки.

Това е интересно сведение,но комунистите бяха именно гръкомани- не забравяй,че Съветския съюз поддържаше топли връзки с Гърция чрез бай Тошо а Русия поддържа такива и днес: за нея гърците например са повече приятели от България,нищо че с нас уж са от една кръв и Гърция е по-отдавна в НАТО. Червените "учени" ако не си запознат бяха получили задача да изкарат Българите смесен народ и после навсякъде пишеха точно това,въпреки че руснаците,турците и гърците са десетки пъти по-смесени народи от нас! Колко струват техните антрополози можеш да видиш,като погледнеш възстановката на чъргубиля Мостич: за него има няколко различни възстановки,едни от които монголоидни други европеидни при положение,че генът му е чисто европеиден! Така червената антропология бе дискредитирана до степен,описана от друг мой читател по-горе.

Различията впрочем не вършат работа дори когато се открият: древните автори са описвали Българите като невиждано голям за европейските мащаби народ,а такъв народ е невъзможно да остане с еднакъв ген и еднаква антропология навсякъде,нито с еднакви обичаи и еднакви диалекти. Различия между отделните клонове на такъв народ винаги ще има,по-големи или по-малки.

Ромейския езикза който говориш не е гръцки- римски е. Римски е и почти всички "автентични" гърци на Балканите са всъщност погърчени ромеи (римляни) а потомците на старото население,доколко се очаква да ги има са също така погърчени Траки,Илири или Фриги. Ако каракачаните имат нещо общо с него,те пак няма да са гърци а само погърчени "потурнаци",т.е. повече близки на Българите отколкото на гърците,понеже Българите са родоначалници на Траките,Илирите и Фригите. Вие обаче не сте чели в учебниците това а щом не сте го чели там,мислите че не е истина. Мислите,но древните историци и генетиката сочат друго.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816476
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136740
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи