Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
25.07.2014 14:07 - ТАЙНОТО СВЕТОВНО УПРАВЛЕНИЕ И ИНТЕРНЕТ! - 25.07.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2433 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 28.07.2014 15:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Много често по всевъзможни писания в Интернет се говори за тайно световно правителство, което управлява света и затова първо ще кажа ясно и разбрано, че няма никакво тайно световно правителство създадено чрез каквито и да е хора познати като масони от всякакъв калибър, включително и от най-влиятелните люде в света, независимо, че много хора може да ме упрекнат с това мое становище. Цялата постановката за такова Световно правителство е мит, тоест, лъжа и измама. Вярно е, че има различни икономически, политически и всякакви други групировки във всяка държава с цел прокарване на една или друга идея, а също така и обединение на държавите в различни съюзи, но никога тези групировки или държави не са в състояние на единство и да са под едно управление както се предполага, че, примерно, Федералния резерв на САЩ управлява света.
Тази теза следва да се изключи като реално възможна на 100 процента и това е така без каквото и да е съмнение, но за сега може да се приеме на доверие, защото е казано от мен, а не, например, от Билд Гейтс, който навярно също се пита кое е тайното световно правителство, което не му влияе въобще, след като този очилат човек успя да стане един от най-богатите и влиятелни личности в света само с компютърно и програмно производство. Това е красноречив пример, че всеки по някакъв начин и чрез неведоми пътища може или да стане много богат или да бъде беден като полска мишка, без и най-малко да му влияе някакво набедено тайно световно управление от група масони, тамплиери и всякакви мускетари на Дюма.
САЩ са държава със своя могъща икономика, но те не могат да са напълно влиятелен фактор нито на страните от Европа, нито на Русия, нито на Китай, Япония, а още по-малко на Виетнам, или на която и да е друга държава, та в това число и войни да водят, освен това, че тази държава може да има известни политически, дипломатически, икономически и други взаимоотношения с различни държави на света. Това го показа Корея, Виетнам, Афганистан, Ирак и много други държава по света, независимо, че чичо Сам иска да бъде световен лидер в икономиката чрез нефт, газ и други суровини, за да е най-добре той, дори с цената на войни. Че кой в света не желае да бъде лидер в икономиката или да е монополист на каквото и да е, след като монопола създава прекрасни условия и предпоставка за добър жизнен стандарт? Нима Китай или Русия не желаят това да бъде и с тях, нима българите не желаят това, та дори и циганите плачат за циганско лято? Точно тук е отговорът на въпроса, че не може да има единно световно тайно правителство, което да управлява всички процеси в света на политиката и икономиката, дори и в здравеопазването.
Глупаво е да се счита, че в този свят всички политици са като коне с капаци и всички лекари са членове на скрито правителство или здравна световна организация, която иска да унищожи света на хората чрез ГМО продукти и всякакви други лекарства, чипове, ваксини и дори зарази, както се предполага все още със СПИН, че е изкуствено създаден вирус. Да, възможно е и това да го има, но никога не може да стане в световен мащаб, защото това не е шега работа, та ако ще и Обама да го прокарва както си иска.
Това е основното, което различните държави не могат да приемат, та дори и България да е тя, като държава с никакво влияние в света.
Така, че версията за тайно световно правителство е МИТ и нищо повече, но този мит върви като топъл хляб по света на Интернет и става така, че дори световни държавни лидери се питат кой, адже ба, управлява света.
Писал съм вече в десетки мои статии, че светът като цяло се управлява от Висша сила наречена Висш Разум или казано още Господ Бог, а аз го наричам СВЕТОВНИЯ СИВ КАРДИНАЛ за световното управление, защото е невидим за никой, но Той управлява както Природата с целия минерален, растителен и животински свят, така управлява и света на хората, без изключение на нито един човек що е под слънцето. Бог дава разум на хората. Точно тази постановка е записано като текст в Библията, който текст и вид КОД. Бог дава разум на хората чрез мисловния процес. Обяснил съм на много места в блога ми, че сам Бог е процес и всички мисли на хората са от Него. Всичко в този свят е вид процес, в това число и жизнения цикъл на човек от раждането му до смъртта. Тоест, Висшата сила дава мислите на хората и това е основното, което следва да се приеме, както от медицината така и от психологията. Бог владее мислите на хората, защото те са Негови. Чрез мислите на хората може да се прокара всяка идея на всички хора по света по един или друг начин,
По този повод ще споделя, че Световният сив кардинал не е бил никак гламава същност още със създаването на Битието и човека като водещ Негов фактор в управлението на света.
Днес Той прокарва между хората хиляди идеи, които сам ги внушава на различни люде и дори се опитва на практика да ги реализира. Следва да се каже, че за Висшата сила няма ограничения в нищо, защото Тя, освен чрез мислите владее хората и чрез всички физически и психологични състояния като чувства, емоции, страх, спрам, фобии и всичко, което е познато на човека каго психология.
Колкото и да се говори за управление на хората по света с вкарване от някой неизвестен никому водач на каквито и да са чипове в хората за въздействие, то следва да се знае, че тази теза е само подвеждаща за хората, защото главният чип, образно казано, за управление на хората е вкаран в тях още при зачеването им и този чип си нарича Висш Аз в човека. Тоест, Висшият Аз е другото име на Бога в човека. Вкарването на изкуствени чипове в хората дори може да се прави в някои държави, но истинския чип на хората е самият Висшия Разум още чрез създаване на първия човек в света, наречен Адам, въпреки, че Адам е само символично име и започва с буквата „А” като това също не е случайно. В много азбуки по различните държави се започва с тази буква, което означа, че „А” е главният чип вкаран в човека като разум и мисъл, за да могат хората да четат и да пишат с цел да си измислят любовни писма и всякакви други не до там приятни неща, като тезата за световното тайно управление. Следва да е ясно на всеки един читател на тази статия, че нито един електронен чип не е в състояние да оказва каквото и да е въздействие на човек, какъвто и да е той, ако Висшия Аз не е взел предварително решение за определена манипулация като постановка както на хората, които произвеждат чипове, така и на тези, които ще им бъдат вкарани чипове, защото Висшия Аз си е поставил такава задача да манипулира хората по някакъв начин, който да бъде още по-див и по-модерен от всяка една гледна точка като обща манипулация на хората. И едното и другото е вид манипулация, но  различна по характер за правещия и управляваш чипа и носещия го. Тоест, един път се заблуждава този, който ще произвежда чиповете, че може да управлява по техногенен начин хората и втори път се манипулират хората носители на чипа в синхрон все едно, че хората управляващи чипа така желаят да бъде. Това е цялата версия на тази дива постановка за чипове с главен конструктор и манипулатор Господ Бог.
Точно тук ще споделя, че всичко това, което се носи като версия, че модерните телевизори и друга техника влияят на психологията на хората е вид такава заблуда организирана от Висшия Аз, която масово се разпространява, че може да става чрез специално излъчване на телевизора и да влияе върху потребителското или друго състояние на гледащия телевизора като гласуване за определена партия или каквото и да е друго поведение на хората. Световната измама в това отношение е също огромна, защото цялата манипулация на хората е прави не телевизора, а я прави Висшия Аз в хората. От тук тръгва другата манипулация на Висшия Разум с хората, която върви като теза по Духовната литература, че гледането на телевизия, слушането на радио, четенето на вестници са ниско честотни състояние и те допринасят за съществуване на ниско съзнание на хората. Тази постановка е пълна лъжа и измама за хората не от някой друг, а на самия Висш Аз, защото Той дава всичко като мисли и разум на хората. Чрез мислите се поддържа интелекта на хората и цялото състояние свързано с интелекта. Поради тази причина казвам на много места в блога ми, че човек няма съзнание, а има само интелект, който е функция на разума, заедно с ума и паметта. Тоест, всичко това се поддържа в човека от
 Висшия Аз, като част от Висшия Разум в човека.
Писал съм също така, че цялата истина на този свят се състои не в библейската история и Иисус, а в КОДОВЕТЕ прокарани в цялата библейска история, която е фалшива, дори вече със сигурност казвам на 100 процента и нито грам по-малко. Това, че се говори за Иисус като истина е само символична парлама, защото самият Иисус не е нищо друго, освен, част от митичността на Висшия Разум, поради това, че света на хората по никакъв друг начин не могат да възприемат какво е Бог, ако Той сам не си даде някакъв митичен образ. До сега Той го е направил по стотици начини в света не само чрез Иисус, но също така чрез десетки буди, Кришна, Ра, Тангра, Зевст и много други. Вижда се, че днес образът на Иисус по Интернет става все по-красив от всякога като дори задминава този на Ален Делон по време на младини. Всичко е Божия игра с хората от света и Той е нарекъл света, че е един огромен театър, но никога не е казал кой е главния режисьор. Бог е главния режисьор, Той е главния кукловод и дърпа конците на всеки един човек кукла по свой начин и на където желае на там го насочва. Това е истината. Бог е тайното световно управление и Той е сивия кардинал, който сам си е кардинала с идеите, сам си е управлението с всички шашми и успехи на хората по света.

Моята теория е казана ясно, че човек е подвластен и изцяло управляван от Висшия Разум. Тази теза ежедневно се потвърждава убедително в практиката по целия свят. В крайна сметка Той затова е Висш Разум и всеки от водещите учени по света признава това, но не са на ясно как Висшия Разум въздейства на хората и влияе, за да се нарече Световното управление и сивия кардинал.
Точно тук ще бъде моята роля за пълно изясняване на този въпрос и в момента подготвям основната информация по този тема, първо с различни кратки статии, които ежедневно пускам в Интернет и второ чрез пълно обяснение на въпроса за управлението на Висшия Разум върху хората чрез няколко книги, които до момента не са издадени в книжен формат, но са пуснати в Интернет, защото все още отлежават за редакция, която сам аз ще направя в тях, тъй ката ще вкарам и допълнителна информация по някои въпроси относно влиянието на Висшия Разум върху хората с Природата, с основна теза на мой пряк личен опит с Висшия Аз.

Знаем и в това вече няма никакво съмнение, освен за тези хора, които въобще не се интересуват от Духовна наука, че Бог чрез хората си създаде Интернет в световния научен център в Швейцария ЦЕРН, а също така чрез други фирми и научни обединения създаде всички други комуникации за видео връзка и информация.
Илюзия и измама е, че човек без пряката намеса на Висшия Разум може да стане гений, в която и да е област и това също се признава от много хора, но никой до момента не разбира как става този номер на гениалност на хората, за да творят едно или друго изобретения и то непрекъснато във всички области на живота.

Интернет стана система за моментална информация от всички точки на света, където има мобилно покрития за телефонна връзка независимо от кабелната мрежа.

Това е достатъчно условие да има и мобилна Интернет връзка само с личния телефон.

Висшият Разум управлява хората чрез разума и интелекта, който Той дава на хората чрез мислите създавани от Висшия Аз в човека. Вече е от ясно по-ясно, че когато става дума за Бога в човека, то винаги следва да се има предвид точно Висшия Аз в човека. По този въпрос е писано много в Духовната литература, но така е омотан, че хората дори сами нямат ясното как работи Висшия Аз чрез човека и каква е Неговата роля в човека. Това омотаване става чрез десетките понятия, които са дадени като Бог, Дух, Душа, Висш Аз, Его вероятно и други неща, но всичко това се отнася до едно и също нещо с общо наименование Господ Бог или Висш Разум.
Писал съм, че човек няма ДУША, независимо, че някой може да се изненадва от това мое твърдение, че няма съзнание, няма прераждане, че няма Закон да карам и Закон за причинно следствените връзки, а има само Единен Господ Бог, който е на всякъде и във всичко от съставния атом с микрочастици фотон и електрон и нищо друго, но в последствие ще се окаже, че и това ще отпадне, защото до момента никоя наука не е наясно какво е в същност атома, каквито и теории да се изкарват до момента. Още по-малко се знае за земното магнитно поле, да електрическия ток, което дори някой може дори да ми се смее с глас, че пиша така, но казвам, че това е само моя теория за момента и всичко ще бъде доказано и навързано както се казва от игла до конец.
 За момента трудно може да ми се повярва по тези мои постановки, но това е нормално, защото следва да се кажат десетки други неща както от науката, така и Природни явления и цялата съществуваща Духовна литература начело с Библията и Корана, но чрез техните КОДОВЕ, а не като цялостен писан материал.  
Много се говори в Духовната литература, че ако човек направи връзка с Висшия си Аз, то този човек ще има пълно ръководство в своя живот и ще е способен да взема най-точните решения във всичко, което пожелае.
Това е пълна измама, която не е въобще илюзия, защото още със създаване на символично казано първия човек Адам, Бог така е заложил да присъства в този човек, както се казва, че му е вдъхнал от своя Дух и да го управлява, както намери за добре, според своята Божия воля и КЕФ, който Бог си прави чрез човека. Цялото житие е и поведение на човек се ръководи от Висшата сила наречена ВИСШ РАЗУМ или ГОСПОД БОГ.
Много хора ми казван вече ясно така: Какъв е смисъла при това положение от човешкия живот.
Моят отговор е кратък с една дума. НИКАКЪВ!
Човешкият живот няма смисъл! Никой от хората, който прави деца не разсъждава какъв смисъл ще даде на новороденото дете, а всеки знае, че то ще има свой път на развитие.
Този път не е нищо повече от така наречената СЪДБА, която съдба не е нищо повече от Божието управление на човека по Божия воля. Поради тази причина човек се ражда здрав и прав, но също така се ражда и пълен олигофрен. Бог прави единия и другия, а не, че човек задължително трябва да се роди по красив от братята и сестрите си. Това е вечно търсения отговор за смисъла на живота. Тоест, човешкият живот няма смисъл, защото човек чрез своята био система и възможност да стои на два крака и има две ръце за работа служи единствено за био инструмент на Висшия Разум
да прокарва Той една или друга Негова идея на тази земя, та ако щете и строителството на най-високата сграда в света намиращата се в Арабския полуостров. Зная, че тук трудно ще дам пълно обяснение на този въпрос, но не е и нужно, защото темата ще бъде описана от „А” до „Я” в мои книги, при положение, че в последствие нещата не претърпял промяна пак по Божие кеф.

Писал съм достатъчно много, включително и това, че самата теза за Божието управление на хората е записана като КОД в Библията.

Бог или Висшия Разум е невероятен генератор на идеи, които непрекъснато генерира и вкарва в хората чрез мислите, които им дава.

Пак ще повторя, че Висшият Разум е всичко в този свят и Той обединява цялата Природа съвместно с космоса.

Той е в човека с така наречения Висш Аз, който е познат на медицината и психологията като ЕГО. Човек няма съзнание, но има интелект, който се поддържа от Висшия Аз и това вече става много осезаемо, че има нещо неописано в хората, защото в последно време все повече деца по телевизията показват невероятни таланти, които не са плод на никакъв талант, а самите деца са ръководени от Висшия Аз да играят една или друга роля на талантливи деца. Това е простото обяснение на тези таланти от цял свят.

Друг е въпросът, че официалната наука не се занимава с въпросите на Висшия Аз.

Точно това е главното и коварно дело на Висшия Разум, който по този начин държи хората в пълно невежество по тези въпрос и Той дава грешни Духовни  и научни теории на хората, като непрекъснато кара учените да пускат по някоя теза, че са открили еди какви си състояния на епифизата или нещо друго като орган за някой необясними процеси на човек, но никога не излизат с ясна теория така, че да стане достояние на хората чрез образователната система как точно работи мозъка на човек и какво точно представлява съзнанието.
Този въпрос е неузнаваем от науката и дори бих казал, че е на ниво НУЛА по теорията за човешката психология и медицина. Това е въпрос, който ще намери пълно обяснение в моите предстоящи книги.

Светът на Интернет днес е пълен с безброй социални мрежи с хиляди контакти на секундата, стига човек да е на линия.

Самото влизане в линия на социалните мрежи в Интернет никак не е случайно, поради това, че всяко разбираемо действие на човек следва мисълта. Бог управлява мисълта и от там разума и интелекта на хората

Тук не става дума за рефлексите на човек, които също Висшият Аз ги създава.
Става дума за това, че Висшия Разум си играе с хората по всякакъв начин и най-голям КЕФ му доставя да създаде дадено събитие с личен, семеен, групов, регионален, държавен или световен характер като, например, свалянето на малайзийския самолет над Украйна използвайки друга създадено от Него ситуация в този регион на света с военни действия и самолетът стана повод да се създаде световна мрежа от мнения по това кой е виновен и защо е свален този самолет.

Днес никой не предполага, че сам Висшия Разум създава цялата тази световна бъркотия чрез Правителства, а с Интернет и социалните групи дава хиляди мнения на хората като с тях Той сам взема участие в определени дебати и така се създава цял арсенал от условия за по следващо развитие на един или друг край на съответно събитие. Бог е всичко! Той води и дебата по Интернет, та дори и във фейсбук и ако след тази статия някой ме напсува, то аз зная, че това е Бог, защото Той официално ме напсува само преди две години. Затова сега аз ще му тегля една голяма майна, защото сам Той е докарал света до този хал на конфликти и хората да се чудят кое е това световно тайно правителство. Бог е тайното световно правителство. Той управлява всеки един човек чрез мислите, които мисли ги подплатява с десетки чувства, емоции, страх, срам и всякакви фобии от всевъзможен характер до всички видове алергии, които дава на хората по целия свят
Тоест, Висшия Разум има идея, която ще е използва за свой кеф, но тя се прокарва чрез хората и тук е смисъла на казаната постановка в Библията, че Бог създаде човек по свое подобие.
Тоест, чрез хората Бог си намира големите занимавки и поставя човека във всякакви състояния, включително на гилотината или на средновековната инквизиция, които са чисто Божие дело и тези неща днес са още по-модерни за изтезание на хората, но това може да става дори легално чрез пътни преводни средства или чрез трудови злополуки, които не са по-зле като мъчение за хората от средновековната инквизиция.
И така, няма значение човек дали ще бъде умъртвен чрез пътна катастрофа или чрез естествена смърт, но само се дава повод за различно мъчение, защото, например, едно раково заболяване или инсулт са равнозначни на мъчение на прикован на легло човек от пътно произшествие или друго събитие.
Толкова по този въпрос!




Гласувай:
6



1. danidin - Всеки има право да изкаже мнение, ...
26.07.2014 09:24

Всеки има право да изкаже мнение,но наблюдавам ,че има хора,които много остро реагират на даден коментар. Едно е да са в конфликт с даден коментар,а съвсем друго е да са в конфликт с личността на коментиралия и да използват коментара като претекст да изразят гнева си. Да се води „диалог“ на тази база е невъзможно.Не разбират, че каквото и да каже коментатора, колкото и разумно обяснение да даде на някое обвинение, той винаги ще е крив в очите им. Защото те имат проблем с нехаресването на мнението,което се прехвърля към лицето, а този проблем е вечен. Този проблем не предполага решение, а вечен конфликт и няма аргумент в защита на човека изказал своето мнение.Мисловният модел е, че той винаги е виновен. Теоретично, дори да се съгласи с всички обиди,автора на коментара, пак ще е по-черен от нощта. Този текст в момента, сам по себе си, ще бъде повод за ново отхвърляне, този път на мен.Но да не се съгласиш с различното мнение е едно,а да отхвърлиш човека е съвсем друго,разликата е огромна.Това ,човек да не се или да се хвърля първосигнално в единия от краищата се дава от Него като състояние в нас.
Всичко казано и писано е Божие слово.Много хора даже не подозират,че думите не са казани от човека Минчо Минчев,а са ментално моделирани и трансформирани чрез най-висшите структури на дадената биологически мислеща система/човешката личност/от Бог.За да се играят игри в ограничение тук, се дават от Него заблуди на хората за даден етап от развитието на човечеството чрез религиите и духовните учения.Каквото е постигнала науката е постигнала това,което Той е решил за дадения етап.Светът е дуален и Той е дал толкова много понятия, от самия Него,за да се поддържа тази игра на полярности.Основната заблуда е ,че човек е отделно индивидуално „аз”и може сам да контролира живота си и да има свое независимо съществуване, и на тази основа се базират тези лъжи и това е коварството от тъмната Му страна.Ние сме едно цяло с Него и човека не може да има независимо съществуване отделно от Бог.Той е Приридата и е навсякъде и в нас, като процес на ставане,разрушаване и непрекъсната промяна и това е буквално,а не в преносен смисъл.Той ни ръководи чрез мислите ,които ни дава и също всички психични състояния на човека.Всичко е в нас тук и сега и Бог работи във всеки като го ръководи цялостно и от Него зависи какви прозрения и истини ще даде на човека когато му дойде времето,от човека нищо не зависи.Човекът се явява проводник на Неговата воля. Дълбоките и истински причини за всичко случващо ни се, не са това което виждаме,но сме принудени от Него да търсим с логическия ум.Бог е Висшето Аз и така нареченото Его в човека.Истинската причина за всичко е Бог.Той създава и управлява всичко на 100%.
Проблемът се появява, когато срещата лице в лице с тъмната Му страна , бъде умишлено избягвана и това е голямото коварство на тъмната част на Бога и трудно се разбира,че Бог не е само светлина и любов,а и чернилката в живота на хората.
Да,огромната заблуда е,че човек има свободна воля и избор.За някои това може да бъде шокиращо,но когато Бог открие това на човека,когато му дойде времето,той разбира това,може това да е разочароващо за хората,да се съпротивляват и дори да изпитват гняв,но се разбира отвътре като истина.Всичко е игра на Бог с неговите части,които сме ние.Цялото управлява частите,а не обратното. „Този свят не е прагматичен - просто игра на енергията.Запомни, ползата е в рамките на обществото. Обществото те използва и ти използваш обществото. Това е взаимно.Но животът не може да се разглежда от гледна точка на ползата. Той е непрактичен, безполезен, без никаква цел; той е игра, празник."-Ошо
Да, живота на човека няма смисъл.Не съществува отделно „Аз”,което може да има смисъл.Има само Източник/Бог.За Него има смисъл този феноменален свят ,да се наслаждава и прави кефа,забавлява се.
Бог прекарва всеки човек през различни етапи,като го насочва към дадена духовна литература,практики-йога,медитации,участие в духовни групи или самостоятелно и други неща,не мога да имам мнение за и против,това е валиден”път”за всеки.”Всяка практика в определен момент ще се превърне в пречка. Няма практика, която да те отведе там, да те направи независим, да те освободи. Много е важно това да бъде разбрано. Всяка практика трябва да бъде изоставена в определен момент – въпрос на знаене е кога този момент ще бъде достигнат. Някои хора се привързват към практиката си. Стават много добри в нея, но дори това да си много добър в медитацията може да се превърне в пречка. Практиката може да бъде полезна, но не я ли сравнява Буда с лодка, която трябва да бъде изоставена, когато стигнем на другия бряг?”-Екхарт Толе
Бог насочва човек към определена литература ,но идва време да разбере,че се върти в един кръг и тъпче на едно място.Прочела съм не една и две духовни книги,които се считат бестселъри в духовната литература като „Разговори с Бога”от Нийл Уолш,но трябваше да разбера следното чрез Ким Майкълс: „Беседи с Бога” помогнаха на много хора да се извисят над черно-бялото мислене. Сега тези хора започнаха да излизат от сивото мислене и да постигат истинско различаване и именно затова те виждат противоречия и започват да се съмняват в този материал. Но аз съм длъжен да кажа, че различаването – това е нещото, което хората трябва да постигнат вътре в себе си и книгите не спомагат за това. В тези книги има някои идеи, които, ако бъдат приети буквално, ще способстват за това, хората да останат в плен на сивото мислене. Фактически, позволете ми да бъда прям и да кажа, че тези идеи са преднамерено замислени, за да заседнат хората в сивото мислене. За съжаление Нийл още не беше в състояние напълно да се освободи от някои аспекти на черно-белия образ на Бога и напълно да разбере какво означава това, че Божията любов е безусловна (безусловната любов не означава, че Бог одобрява всичко, което правите, а това, че Той не приема никакви условия, стоящи между вас и вашето израстване). Освен това Нийл не искаше да се освободи от определени сиви убеждения, предназначени да оправдават неконтролируемите желания и това го направи сляп за истинското различаване. В резултат, сега Нийл е типичен пример на човек, заседнал в сивото мислене и самоубедил се, че е постигнал „същността на Бога” и затова не му е нужно да постига истинско различаване.”Да, тези идеи в книгите на Нийл са преднамерено замислени,за да заседнат хората в сивото мислене.Това е естествен етап в живота на хората през който трябва да преминат.Няма вълшебна формула за намиране на Бога,ние сме си у Дома,в Него.Затова сам Бог умишлено подвежда хората с пряк контакт с Него,да проповядват учения и това е стара информация,но има много хора,които се нуждаят от нея.Ако те разберат истината,ще бъдат шокирани и ще им иде сами да си изкопаят гроба и да легнат в него,но така няма да могат да си свършат задачите определени за тях.В тази Негова игра Бог се представя с митични образи на Владици,Библейски герои,буди и прочие,кара хората да вярват в сложни теории за заговори,тайно правителство,хората да съжаляват за миналото,да се тревожат за настоящето и да се боят за бъдещето.Всеки е свързан с Него,Той е нас,независимо с какви имена ще ни се представя.Дошло е време Бог да даде нова информация и да разкрие заблудите,давани на хората и това става чрез определени хора.Малко хора засега могат да приемат информацията на г-н Минчев,защото тя се явява пълна противоположност на дадените досега знания.Даването от Него на състояние човек да се усъмни,да не е застопорен в досегашни твърди знания и убеждения,а това е много болезнено човек да се откаже от тях,когато ревностно ги е прегърнал,когато Той премахне страха в човека , човек става отворена врата, Бог свободно да минава през него и да го освободи от лъжите и заблудите.
„Когато си способен да изпиташ пълното невежество, когато разбереш че не знаеш нищо, тогава си дошъл до правилната равновесна точка, от която може да се отвори вратата на мистерията. Ако знаеш, вратата е затворена; ако си невеж, ако напълно осъзнаваш че не знаеш нищо, вратата внезапно се отваря. Самото чувство, че не знаеш отваря вратата."Ошо
Човек разбира, че групите Ню Ейдж и духовните групи са вече неуместни, не само защото те дълго са се уповавали на стара и застояла енергия, а и защото са загубили доста време в умишлена духовност.Но има хора,които трябва да преминат през това. Може и да казват ,че не са от движението Ню Ейдж,но щом се говори за карма,прераждане,извънземни и други подобни са точно Ню Ейдж групи.Тонове хартия се изписа за карма и прераждане и това си е една лудост,осъществена от не по-малко”луди”хора,управлявани от Него,но хората не са виновни,всичко е игра на Бога .”В действителност човекът така силно вярва за себе си като за отделна същност и така ненавижда представата за смъртта,че реинкарнацията предоставя съвършена атмосфера за процъфтяване на концепцията за безсмъртието на индивидуалната същност-„аз”.Кармата служи като отличен буфер,поглъщащ негативността на тези,които правят зло на добрите хора-те ще получат според заслугите си.Оттук и популярността на фразата:”Каквото посееш,това и ще пожънеш”Дори и ако те не са получили според заслугите си в този живот,което доста често се случва с правещите зло,то вероятно те ще получат в следващ живот.Не съществува карма или индивидуална самостоятелност,която да бъде осъдена,възнаградена или да се преражда.”-Сатям Недин
Идва момент и сега е дошло времето ,когато човек , подготвен от Него и често поставен от Него в изолация да му разкрие заблудите,давани от самия Него.Човек е натрупал достатъчно и е време дасе свалят тези пластове заблуди,не е въпрос вече на прибавяне ,а на отнемане.Итака по въпроса за избора,някои от учителите на човечеството са се изказвали по следния начин:
„ Не можеш да правиш избор - животът трябва да се живее в неговята цялост. Ще има моменти на щастие, ще има моменти на страдание и те трябва да бъдат изживени; не можеш да избираш. Защото животът е и двете - в противен случай неговият ритъм ще се изгуби, а без ритъмът; без редуването на крайностите, животът няма да съществува."
Не е възможно сравнение и не съществува избор между двете крайности. И двете притежават собствена красота, собствени измерения в които да се работи."
Ошо
„Нямаш избор, само илюзията за такъв”.-Шри Махарадж
Когато Бог реши за даден човек да дава информация като диктовки,послания откровения,това е неблагодарна работа, защото тези хора Бог ги кара „здраво да удрят хората” - техните идеи, техните понятия, тяхната златна среда, техните философии.
Всичко, което са учили е велико, всичко, което са мислили е истина, а те трябва да им казват постоянно, че всичко това е безсмислица, че е просто боклук!
И разбира се, те се чувстват засегнати.
За да следваме истинският учител,трябва да сме готови да поставим под съмнение всичко,дори ако досега сме мислили,че нещо изцяло е извън съмненията,тъй като е било абсолютно истинно.А лъжливият учител трябва да ни убеди да продължаваме да вярваме в нашето възприятие,а това не е много сложна задача за голяма част от хората.
Но в този процес срещаме всякакви учители,докато не ни даде Бог да различаваме.
Най-висшия духовен учител,е разбира се,Висшето АЗ в човека/Бог.Бог говори във всеки човек,но малко го чуват. „Просветлението става във всеки момент, то е самата същност на съществуването. Ти си глух и сляп. То не е нещо специално."Ошо
„Когато разбереш че всичко на този свят, всички отношения са вид игра, вече си свободен защото си бил зависим заради своята сериозност. Ти си зависим и робуваш на какво ли не, защото приемаш всичко твърде сериозно."
Ошо
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3414025
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930