Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2018 15:23 - Забранената българска история на Крим.
Автор: tres1 Категория: История   
Прочетен: 4307 Коментари: 8 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

Едва от XV до XVIII век, Крим е център на Кримското ханство, васално от време на време на Османската империя. Толкова за претенциите на Турция.
През 1783 г. Крим е завоюван от етническата германка,Императрица Екатерина Велика за Руската империя,а от 1921 г. е в състава на СССР.
През 1991 г. територията и акваторията на полуострова стават част от Украйна, чрез административните единици Автономна република Крим и град Севастопол. Толкова за претенциите на Украйна.
През 1992 и 2014 г. за кратко Крим обявява независимост.
След проведен на 16 март 2014 г. референдум Севастопол и Крим се присъединяват към Русия. Основното население на Крим в момента са руснаци и хора с майчин руски език. Тези хора имат право с референдум и да си определят бъдещето.

Да се върнем малко по-назад в историята и археологията и да видим колко века Крим е бил български?
Срещу Крим,сега се намира и древната столица на Велика България – Фанагория,а Крим е част от българската историческа прародина.
Исторически източници сочат град Фанагория за столица на Велика България
Артефактите открити от украински археолози от т. нар. салтово-маяцка култура, показва пълно сходство с намерените в първата столица на сегашна България, Плиска и в Североизточна България керамика, укрепления и жилища.
Антична Фанагория системно и периодично се изследва от 1936, и част от експонатите са в Таманския музеен комплекс.

Фанагория в последно време е във фокуса на обществения интерес,благодарение посещението на Владимир Путин на Таманскя полуостров, и след като се спусна с леководолазен апарат във водите на древната българска столица.
Руснаците са горди,че Фанагория е първото публично образование на територията на съвременна Русия и метрополис основана през VI век. пр.н.е. на 75 хектара.Голяма част от древната българска Фанагория сега е под водата.

Разбира се през VI век. пр.н.е. не съществуват и няма нито руснаци,нито украинци,нито татари а обширните територии се населяват от нашите предци. В началото на IV. пр.н.е. Фанагория е част Боспорското царство на Кримския бряг на пролива - втората "световна азиатска" столица. По време митридатови войни нашите прадеди от Фанагория вземат страната на Рим.

До и в началото на нашата ера, Фанагория е де факто господстваща столица не само от двете страни на Керченския проток,но и в целия Северен Черноморски регион.
Към времената на залеза на Римската империя, Фанагория е нападната от хуните,но оцелява. В някои години за кратко е част от Византийската империя, особено когато на на престола в Константинопол императори са тракийци и арменци,а след това е съюзник на Хазарския хаганат.

В началото на на X век в резултат на екологична катастрофа Фанагория е принудително напусната от жителите-река Кубан променя руслото и спира да се влива в Черно и започва оток в Азовско море,при което нивото на Азовско море се вдига много и залива древния град.

Интересна личност за нашата история е Ирник от владетелския род Дуло.От историческите извори знаем, че той е трети син на Атила и майка му е българка.За народността на Атила още се водят спорове. Ирник е роден през 441 година.
През шейсетте години на V век неговият по-голям брат и върховен хунорски владетел Денгизих го обявил за съвладетел в Хунорската империя и му дал да управлява част от империята, заселена основно с българи.
Ирник се оказва успешен владетел и обединил по-голямата част от българите. През 467 година брат му Денгизих е убит и управляваната от него Хунорска империя започнала да се разпада. Ирник успял да вдъхнови за нов живот Стара Велика България.
Това негово дело оставило дълбока диря в историческата памет на народа му и го превърнало в епоним на цял един период от време.

В Крим между VII и X в. процъфтяват повече от 300 български селища. Много преселения на българи е имало през вековете. Днес в три района на Крим се говори основно на български.

Свято място е гробът на хан Кубрат Велики, от Бога поставен, владетел на стара Велика България, открит случайно през 1912 г. от две овчарчета в село Малая Перешчепина.

Те попадат на златно и сребърно съкровище, тежащо 70 кг. Днес то се съхранява в Ермитажа в Санкт Петербург. Върху пръстените, меча и жезъла на Кубрат се виждат християнски символи. Откритата златна тока показва, че хан Кубрат е носил патрицианска титла. На пръстена на хана пише:„На патриция Кубрат“. Ханът приема християнството,като студент в Константинопол.

Резултатите от ДНК изследването на Българите от 8-10 век, взети от Ножарево и Мостич,изследването е на БАН и екипа на Академик Ангел Гълъбов и Италианският национален генетичен институт,категорично потвърждават тезата,че съвременните Българи сме наи-старите Европейци, идентични с Българите на Кубрат и Аспарух.
45% генетичния състав на съвременния българин е от прото балканска хаплогрупа I.
Хаплогрупа I е най-старата европейска хаплогрупа и се развива на балканите преди приблизително 25 000 години. В наши дни хаплогрупа I съставлява от 10 до 45% от населението на Европа. Дели се на четири подтипа. Нещо забележително е че именно хората носители на тази група са построили мегалитните структури (5000 -1200 г. пр. Хр.) навсякъде където те се срещат.
Нашите предшественици пеласгите са тези които са определяни като представители на хаплогрупа I . По дефиниция, те са автохтонни, местните жители на мезолитните балкани. В България се срещат подгрупите : I1, I2* и I2a2, като най-разпространен е I2а2.
Следващата група е арийската група. R1a бива определяна през призмата на античността като скитска и приела в смисъла на съвремието обобщаващото название "славянска", а R1b като кимерийска и в съвремието под обобщаващото название келтска. Двете заедно представляват около 25% от цялостната картина. Заедно с доминантата на хаплогрупа I те съставляват 70% от генезиса на съвременния българин.
Ранен Мезолит (9 000 – 7 000 / 6 500 пр.Хр..)

Късен Мезолит (ок. 7.000 / 6 500 – 5 500 / 4 500 пр.Хр.)

 

Потвърждава се най-близкото родство с хората от Стара Велика България,Волжска България,Украйна,Северна и Южна Осетия,Чувашия,Русия,Татарстан и Кабардино-Балкария.

 

В Европа най-стария вариант на R1a1 (първата мутация на гена от R1a ) е на Балканите, като негови носители са били тук още през Палеолита. Реално мутацията се е формирала тук. Арийското семейство за чиито прародина до не отдавна се считаха земите на северна Индия се оказа на нашите земи и причерноморието, хилядолетия преди да се появи в Индия. Ето че двата основни компонента съставляващи съвременните българи са на балканите от дълбока древност. Нещо повече, те са формирани в причерноморския регион.


Карта на "Арийската прародина и разселения" която е базирана на еволюцията на индоевропейските езици.

Съществува хипотеза,която твърди че самия ни етноним е показател на този древен съюз БОЛГ-АРИИ. Или иначе казано Беласги и Арийци. Дали това означава, че траките, чието название е трансформирана форма на името на легендарен техен праотец, Тир, Тирас, Арес, Ярес, който в последствие е обожествен и са наричани по името му, Тирасиани, Ариии, Ярии, са всъщност старите Болг-Арии .

През 1944 г. по заповед на Берия в рамките на няколко часа, близо 13 000 българи са изселени от Крим,обвинени, че сътрудничат на немската власт,защото България бе съюзник на Германия по време на Втората световна война.

Българите са изселени в Сибир, в Казахстан, Узбекистан, Туркменистан и голяма част загиват. Забраняват им да говорят на български и част от тях са асимилирани.
След 1989 г. кримските българи получават възможност да се върнат, но намират домовете си вече заети от турско, украинско и татарско население и така цели български села престават да съществуват.
Българите в момента живеят основно в Симферопол, Судак и Коктебел. Всички лозя в района се обработват от българите.

В Судак се намира и една от старите български крепости. Първите укрепления са направени още през VII в. от българите.
Главата на църквата в Крим днес е Митрополит Климент от български произход.





Гласувай:
9



1. krumbelosvet - Поздрав и поклон
28.08.2018 07:58
Дай Боже да получат място тия истини в световната и нашата история. Трудна задача, защото само ние имаме интерес от решаването й.
цитирай
2. tres1 - ние имаме интерес от осветлямането и
28.08.2018 10:22
колкото до решаването - трудна задача /това е друг въпрос/
цитирай
3. bven - Има една известна картинана Иля Репин:
28.08.2018 11:14
запорожци пишат отговор на турския султан. Всички казаци са дадени с български "прически" - чембас. Което косвено говори кои са наследниците на Фанагория .
Поздрави за силния текст!
цитирай
4. doktora757 - Казаното като информация за дре...
28.08.2018 19:55
Казаното като информация за древните българи е капка в морето, но са дадени пък ключови неща, най-вече за Боспорското царство, което е тракийско, сиреч българско! Трябваше да се спомене нещо и за кимирийците, кото важна част от нашата древна история. За Фанагория и археологията там има една великолепна книга на руски, само дето се премълчава за българите....... Рано или късно нещата и истината за тези далечни епохи ще излязат. В Крим наистина има над 300 ранносредновековни български селища и крипости и това е признато от руските археолози макар и под сурдинка!
цитирай
5. tres1 - запорожци пишат отговор на турския султан
29.08.2018 17:54
тя историята е ясна както и тези които са я прекроявали /на първо място целите им/, но все пак трябва да се напише реалната история независимо кому и как се харесва или не. Тоест трябва да се пренапише, защото в случая с българите работата е най оплескана в световен мащаб / и не защото аз си мисля така/ това го показват всички онези данни с които разполагат отделните архиви по света, а и паметта на хората наричани някога българи, а по наши дни наричани като етноси, народности, националности и т.н.
цитирай
6. tres1 - doktora757.... капка в морето казваш
29.08.2018 18:03
то толкова много капки се събират, че историята на доста днешни държави и народи ще пресъхне ако всички те се съберат. На пример какво се знае за хазарския каганат от където произлизат родителите на асеневци. Какво заем или защо нищо не знаем за държавата Берсилия и ред още неща каквито повечето от останалите днешни европейци не могат си изсмучат и от пръстите.
цитирай
7. samorasla - Този блог е сериозен, материалът много ми хареса и затова... се осмелявам...
01.09.2018 11:28
Ще ви прозвучи абсурдно, вероятно ще ми се присмеете, най-малко ще пренебрегнете това, което ще напиша, но от 5 г. имам "директен" контакт с Йерархията на Светлината и по точно с учителя Джуал Кхул, Тибетеца. Нямам желание да ви убеждавам и ми е все едно дали вярвате или не... Аз не съм историк, археолог и преди да се случи това, малко съм се интересувала от историята на Бг и света. Вътрешно усещах, че всичко, което се пише е фалшиво и невярно. Д.К. многократно ми обръща внимание на отделни исторически моменти от бг история, от него знаех за Атила и връзката му с българите, много преди да прочета за това в интернет. На Мадара преди 3 год. имах мн.силен ченълинг. Бях с група приятели, за жалост никой от тях не го записа, самата аз си спомням малко от него, но там логично се подредиха много исторически факти, които срещам днес при един или друг автор, без да познават връзката между тях. Мадара е най-важния възел. Конникът дава мн.отговори, но повечето все още престоят.
Няма да ви отегчавам, само ще отбележа нещо мн. важно, на което днес Учителят ми обърна внимание: Древната история на България е всъщност история на света и докато учените не приемат и интегрират тази истина, винаги ще има шупли в цялостната картина. Няма място за националистични изявления - светът е едно цяло и всеки народ като негова клетка, дава на останалите толкова, колкото носи и притежава, а българите винаги са имали достатъчно енергия, мъдрост, духовност. Тяхната мисия е родителска - да зарежда с тях периодично останалите народи.
Търсете, моля, връзката: БАЛ-КАНи - Хималаи (Шамбала), Арианска цивилизация /Тракия (три ръкава: регион Азия - север/Запад - юг/Шумер и Вавилон) - Балкани/България.
Новата цивилизация тръгва от Тибет (ожак-а на света (Д.К), но въгленът идва от Балканите след Големия потоп.
За повече, Джуал Кхул е на ваше разположение.
цитирай
8. tres1 - samorasla - Дали Д.К. е разположен за контакт с всеки от нас е въпрос
07.09.2018 13:56
Не мога да знам дали и какво е заявил Д.К. за разположението му към и с нас, но в много от изброените негови действия той напомня древния Орфей, който е имал лира с която казват, че е пеел, но не само това, защото е контактувал с цялата природа - вода камъни, дървета, цветя, животни и т.н. Дали има нещо общо между двамата, също не мога да знам, но за това, че българската история е вид гнездо от което се пръкват след това стотиците други истории по и за света е безспорно. Жалкото е, че малцина знаят за това и отстояват тази истина. Понеже нищо в света /космоса/ не е случайно, то следва да сме на ясно, че такава е била съдбата на историята ни и със сигурност там е записана и развръзката на проблема. За нас остават надеждата и вярата /както у опълченците ни/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tres1
Категория: История
Прочетен: 974581
Постинги: 443
Коментари: 652
Гласове: 1745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031