Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2018 03:11 - ограбват ли историята на България?
Автор: tres1 Категория: История   
Прочетен: 3166 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 




Гласувай:
2



1. tres1 - и още как
02.06.2018 10:11
Народът от бреговете на Черно море,арийците,синеоките и календарът на българите.

В "Забранената история на България" е видна историческата,етническа,
генетична, културна,етнографска свързаност на съвременна България и българите с цивилизацията „Стара Европа“,древните български държави Балх,Балхара,Болгар, Булгхар, Бактра,Бактрия,Стара България,Волжска България,сегашните народи от Северна и Южна Осетия,Чувашия,Татарстан и Кабардино-Балкария и писмеността на тази цивилизация,появила се 2000 години преди тази на шумерите.
Любопитно научно откритие разпространиха неотдавна от университета в Копенхаген, къде за пръв път се появил човек със сини очи.Учените определиха и географското местоположение и приблизително времето,къде и кога за пръв път се появили синеоките хора по света.И тук е изненадата-оказва се,че става въпрос за същата цивилизация преди 8-10000 години в района на Черно море. Резултатите от откритието са публикувани в списание Journal of Human Genetics.
Според д-р Ханс Ейберг – ръководител на екипа от Копенхаген, преди този момент всеки човек на планетата е бил с очи, чиито цвят е бил разновидност на кафявото.
До тогава Карлес Лалуеза-Фокс,учен от Института по Еволюционна Биология в Барселона, твърди, че най-старите останки на човек със сини очи датират от преди 7000 години от Африка. Оказва се че африканеца просто може да е потомък на някои от хората напуснали Черноморието след геологично-екологичната катастрофа.
Основните арийски народи са хората от цивилизацията „Стара Европа“ и произлезлите от нея, българи,келти, германи, траки,иранци,ливанци,палестинци,индоиранци или поне преобладаваща част от тях; а по късно очевидно чудесата на естествения подбор и суровия климат са довели до такова сериозно количество синеоки в Северна Европа.
Арийци са всички ирански народи ,а при тях се срещат много антропологични типове .Но по скоро източносредиземноморския е преобладаващ-общо взето като днешните българи е изглеждал средният ариец.Синеоките не са били ....
цитирай
2. tres1 - продължение
02.06.2018 10:13
...Синеоките не са били преобладаващо мнозинство.
Интересен факт в случая е, че според генетиците хората със сини очи от различни народности като холандци,датчани,палестинци, йорданци, турци и всякакви други притежават общи генетични корени в региона на Черно море.
Терминът арийци се използва до,голяма степен за да се прави разлика от семитите и да обозначи подгрупа на европеидната раса.
Прародината на древните арийци се намира в Европа, в черноморския район. Свещеното животно на арийците- конят е опитомен в Източна Европа през четвърто хилядолетие преди Христа. Арийската дума за кон – ашва е тракийската е есва, чието значение е бърз. Ашва е свързана с диал.блг. оясвам се-бързам, тичам. Отново в Източна Европа се появяват и първите могилни погребения, поне хиляда и двеста години преди същият обичай издигане на могили над царски гроб да се появи в Индия.
Изключиелно важни са данните от генетичните изследвания на Скул, Шарда и Сонина показващи, че индийската аристокрация е генетично по-близка до източноевропейците отколкото до съседите си индийци от другите касти. Касае се за генетичният маркер Р1 а1.Той е типичен за създателите на курганската култура (принадлежаща на създателите на могилните погребения), които са и древните арийци. Освен, че арийският ген Р1 а 1 се среща най-вече сред източноевропейците трябва да се добави, че най-старият му вариант е от Балканите, т.е. Древна Тракия.
Народът от цивилизацията „Стара Европа“ или "Култура Варна" живял по бреговете на Черно море,напуснал родината си след екологичната катастрофа,или Библейския Потоп и част от него,върнал се след завоевания и загуби,след спечелени и загубени войни,създавайки български държави и градове и носейки,цивилизацията,бита и културата си в Европа,Азия,стигнал до Китай, Централна Азия,Индия,Месопотамия,Египет около Нил, и в дива тогава Европа и живее и сега по същите места. Натрупаните артефакти и научни изследвания доказват, че нашите предци са обитателите на черноморския регион преди геологическата катастрофа т.е. Потопа в Черно море (5500- 5600 г. пр. Хр. Те са едни от древните носители и пазители на системата от писмени знаци и календарни познания.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tres1
Категория: История
Прочетен: 974441
Постинги: 443
Коментари: 652
Гласове: 1745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031